Antireaganovski SF

srijeda, 18.07.2018. - srijeda, 18.07.2018.
they_live_carpenter_630

U četvrtak, 19. srpnja u 21:30 sati na skrivenoj lokaciji u Rijeci u sklopu programa Skriveno kino Art-kina Croatia bit će prikazan kultni film Johna Carpentera Oni žive.

Nada (Roddy Piper) je lutalica koji pronalazi sunčane naočale uz pomoć kojih je moguće vidjeti ono što se stvarno događa u svijetu. Dok šeće ulicama Los Angelesa, Nada primjećuje da su mediji prepuni subliminalnih poruka kojima je cilj držati javnost potlačenu te da društvenu elitu čine prerušeni vanzemaljci koji žele zavladati svijetom. Suočen s ovim šokantnim otkrićem, Nada započinje borbu za oslobođenje čovječanstva.

Carpenter je Oni žive snimio potaknut rastućim siromaštvom i nejednakošću u vrijeme mandata konzervativnog predsjednika Ronalda Reagana, tempirajući premijeru filma prije predsjedničkih izbora 1988. godine. No njegovi sugrađani opet su izabrali republikanca, Georgea Busha, a Oni žive potpuno je podbacio na kinoblagajnama. Ipak, s vremenom je film počeo zadobivati status jednog od najvažnijih filmova u Carpenterovom opusu.

Projekcija će se održati na skrivenoj lokaciji koju gledatelji mogu saznati prateći Facebook, Instagram i Twitter profile Art-kina, kao i pretplatom na newsletter.

Ulaz na projekciju je slobodan. 


Povezano