Susret s izvedbom

srijeda, 11.02.2015. - petak, 13.02.2015.
abel_m_ples_630FOTO: Abel M

Program festivala započinje u četvrtak, 12. veljače, u 20 sati, s plesnom predstavom Ti, koja nastaje iz ideje scenskog i video uprizorenja poezije Enesa Kiševića (Sunce, vjetar i ti). Scenski duet vrlo je intimna priča koja ispituje i komunicira ljudsku intimu, bliskost, život i njegov ciklus. Poeziju interpretira Robert Kurbaša koji je u ovom projektu idejni zagovornik video oblikovanja kao načina prisutnosti poezije u svakodnevnom životu. Iza predstave stoji Masa Dance Company, dok su se za koreografiju pobrinuli Aleksandra Mišić i Ognjen Vučinić.

Isti dan bit će održan i Kritički parkour, serija susreta plesnih umjetnika, publike i plesnih kritičara. Format susreta razvija se iz odabrane teme, tako Kritički parkour može poprimiti oblik moderirane diskusije, razgovora s umjetnicima, radionica kao pripreme za gledanje određene predstave, sesija instant-kritike ili on-line formata. Moderator ove sesija je Iva Nerina Sibila, a gosti su umjetnici koji nastupaju na festivalu. Oba događanja bit će održana u Gradskom kazalištu Zora.

U petak, 13. veljače, u 19 sati, na lokaciji Info point Free Dance bit će organizirana projekcija projekta  eks10. Autorice projekta su Jelena Mihelčić i Nives Sertić, a realiziran je u periodu od 2011. do 2013. povodom obilježavanja 10 godina ekscene. Projekt eks10 čini 15 dokumentarističkih videoradova koji bilježe i nastoje komunicirati poetike različitih autorica, koreografkinja, plesačica koje su ili radile ili još uvijek rade u koordinacijskom timu ekscene ili je platforma ekscene bila značajna u određenoj fazi njihovog umjetničkog razvoja. 

U subotu, 14. veljače, od 11 do 16 sati, u Glazbenoj školi Karlovac bit će održana plesna radionica Suvremeni ples s elementima Bharatanatyama. Radionica je namijenjena svima koji se žele okušati u sutjelesju suvremenoga zapadnjačkog plesa i klasična indijskog plesa. Baza i uporište ove radionice bit će suvremeni ples, ali s elementima Bharatanatyama (klasičnoga indijskog plesa) koji je voditeljica naučavala deset godina u Indiji. Kotizacija za radionicu iznosi 80 kuna, a voditeljica je Maja Drobac.


Povezano