SuperUho

subota, 02.08.2014. - ponedjeljak, 04.08.2014.
fuck_buttons_630

Šibenik, 3-8. kolovoza

Za razliku od niza kvalitetnih, ali masovnih ljetnih festivala, SuperUho Festival po uzoru će na Žedno uho zadržati svoj “prepoznatljiv intimni format uživanja u glazbi”. Tome u prilog idu lokacije na kojima će se SuperUho održati – riječ je o lokacijama pristaništa TEF te gradskoj plaži Banj, u neposrednoj blizini šibenske stare gradske jezgre.

Uz već najavljene The National, Fuck Buttons i Chelsea Wolfe, predstavljen je čitav niz novih imena koja će upotpuniti program festivala. Tako će se, uz već objavljene pionire post metala Earth, na glavnoj festivalskoj pozornici toga dana pojaviti legendarni kalifornijski post punk avangardisti Tuxedomoon, kao i neokrunjeni kralj današnje americane i jedan od najznačajnijih američkih kantautora zadnjih 30 godina Howe Gelb sa pratećim bendom – Howe Gelb Triage. Ekskluzivno za ovu priliku sa Howe Gelbom na bubnju nastupit će Steve Shelley, inače bubnjar benda Sonic Youth. Predstavit će nam se i hodajuća enciklopedija glazbe pedesetih, šezdesetih i sedamdesetih godina dvadesetog stoljeća, čovjek koji danas figurira kao jedan od najvećih autoriteta među njojorškim DJ-ima koji vrte garažni rokenrol, soul i funk – Jonathan Toubin. Uz navedene goste program festivala će upotpuniti i niz sjajnih domaćih i regionalnih izvođača poput Antenat, Cojones, Kanđija i gole žene, Ti, Punčke, Seven That Spells, Repetitor, Bernays Propaganda i ECS Life.

Koncept klupskog programa SuperUho Festivala kreiran je u skladu sa glazbom koju će izvesti spomenuti i otprije objavljeni izvođači. S obzirom na izvođače festivala i želju da se izbjegne klasičan DJ program, isti je osmislio englesko/hrvatski DJ kolektiv SOULKEKS koji već dvije godine uspješno njeguje tradiciju takozvane ‘digging’ kulture groove žanrova poput raw funk&soul/beat/RnB/RnR/boogie/latino/hip hop/disco muzike interpretirane isključivo sa gramofonskih ploča, uz scratch, mikrofon i ostale trikove  po uzoru na zlatni period breaks DJ kulture 70-ih i 80-ih. U spomenutom programu nastupit će šest veterana spomenute ‘digging’ scene koji će na festivalu ekskluzivno izvesti DJ setove fokusirane na određene žanrove i to u bac2back formi. DJ-evi koji će nastupiti su Jonathan Toubin (usa), Mr Dirty Hairy (Uk/Hr), Gdin Smeđi Šećer, Goce (Mk), Pytzek, Borovich i Zorro

Nastavit će se suradnja s portalom Muzika.hr i njihovim uspješnim projektom Akustika stage te će ove godine na plaži Banj nakon završetka programa Iskonove škole surfanja i nastupa DJ-eva u predvečernjim satima tamo nastupiti ponajbolji izvođači hrvatske kantautorske scene u akustičnim izdanjima. Bendovi koji će nastupati izabrani su putem javnog natječaja i ocjenjivanjem čitatelja portala te stručne komisije SuperUho Festivala i Muzike.hr, a među ostalima to su F O R (Zagreb), Hangin’ Village (Split), Nikol, Luka i Vedran (Pula).

Cijena festivalskih ulaznica za prvo izdanje festivala SuperUho iznosi 290 kuna i vrijedit će do početka festivala; prvog dana festivala cijena festivalske ulaznice iznosit će 320 kuna. Cijena dnevnih ulaznica iznose 220 kuna – za prvi festivalski dan te 190 kuna za drugi i treći festivalski dan. Cijena smještaja u kampu iznosi 150 kuna za sva tri festivalska dana. 

Ulaznice se mogu kupiti na sljedećim pretprodajnim mjestima: u Zagrebu u Dirty Old Shopu (Tratinska 18) i Rockmarku (Berislavićeva 13) te u Dallas Music Shopu Šibenik (Kralja Tomislava 4) i klubu AZIMUT (Obala Palih Omladinaca 2, Šibenik). Ulaznice je moguće kupiti i online preko servisa Dirty old shop. Početak prodaje dnevnih festivalskih ulaznica je od ponedjeljka, 14. srpnja na spomenutim prodajnim mjestima.   

Više of festivalu potražite ovdje


Povezano