Splitska etapa festivala tehnoloških naprava

četvrtak, 06.12.2018. - petak, 07.12.2018.
tn_project_head_1538567794-elaine_greenhouseThomas Feuerstein: ÉLAINE (Manna Machine), 2015.

Device_art, Split, 7. – 8. prosinca

Performansom Test Lab i razgovorom s hrvatskim umjetnikom Tinom Dožićem u petak, 07. prosinca, u splitskom Domu mladih započet će šesti po redu međunarodni festival umjetnosti, robotike i novih tehnologija Device_art.

Subota, 08. prosinca, rezervirana je za radionice slovenske umjetnice Špele Petrič, iransko-kanadskog umjetnika Navida Navaba, kustosku radionicu producentice i organizatorice Device_art festivala Klare Petrović, predstavljanje projekta Kratki spoj zagrebačkih studenata Akademije likovnih umjetnosti, Fakulteta elektrotehnike i računarstva i Odsjeka za povijest umjetnosti na Filozofskom fakultetu te za performans australsko-njemačkog dua Adama Donovana i Katrin Hochschuh. Ulaz na radionice je besplatan, ali je potrebna prijava. Svi zainteresirani za Device_art radionice mogu se javiti putem elektroničke pošte: kontejnerkontejner@gmail.com i na tinxina@gmail.com sa subjektom “Prijava na radionice u Splitu”.

Splitski program Device_art festivala odvija se u suradnji s Platforma 9,81 kroz program Kad netko kaže, u sklopu Urbanističke platforme.

Šesto izdanje međunarodnog festivala umjetnosti, robotike i novih tehnologija održat će se u Splitu, Zagrebu i Rijeci od 07. prosinca 2018. do 03. veljače 2019. Središnje događanje festivala je izložba Strojevi nisu sami koja će se otvoriti 18. prosinca u MSU Zagreb s početkom u 19 sati. Na izložbi će sudjelovati 25 međunarodna umjetnika s 21 radom. Veličina produkcije ovogodišnje će izdanje festivala ubrojiti među najveća događanja u suvremenoj novomedijskoj umjetnosti u Hrvatskoj u posljednjih 10 godina, i učvrstiti poziciju Zagreba i Hrvatske na globalnoj umjetničkoj mapi. Izložbu Strojevi nisu sami kustoski je konceptualizirao međunarodno poznati kustos i profesor medijske umjetnosti ZHANG Ga.


Povezano