Pazi, multikulturalnost!

nedjelja, 23.10.2016. - utorak, 15.11.2016.
ana_mihalic_prince_630 Ana Mihalić, iz serije "Prince"

U Zagrebu se od 24. listopada do 18. studenog održava Festival knjige i književnosti Pazi, knjiga!, ove godine posvećen pitanju multikulturalnosti, odnosno pitanjima koliko smo otvoreni jedni prema drugima i kako u vremenu tranzicija naroda i kultura uspostaviti dijalog i na svakodnevnom i na umjetničkom nivou.

Na ovu temu organizirana je izložba ilustracija sedamnaest umjetnika iz Hrvatske i svijeta pod nazivom Slikovnica – prozor u svijet te okrugli stol na kojem će u ponedjeljak, 24. listopada u 12 sati, u Hrvatskom centru za dječju knjigu (Starčevićev trg 4) govoriti Marijana Hameršak iz Instituta za etnologiju i folkloristiku, Tea Vidović iz Centra za mirovne studije, Leo Vukelić, predsjednik Hrvatskog centra Assitej, Ebdehaj Navaey i Azra Abadžić Navaey, predsjednik i članica upravnog odbora Hrvatsko-iranskog društva Irandustan, Snježana Božin iz Goethe-Instituta Kroatien, Ranka Javor, voditeljica Hrvatskog centra za dječju knjigu, Hela Čičko, knjižničarka iz Knjižnica Grada Zagreba,  Prince Wale Soniyiki, predsjednik Društva Afrikanaca Hrvatske te Vesna Dolenec, učiteljica razredne nastave i Ivona Drobnjak, učiteljica

U bogatom programu festivala  namijenjenom i maloj i velikoj publici održat će se niz književnih predstavljanja, susreta s piscima, prevoditeljima, putopiscima i ilustratorima te će biti svečano otvorene dvije samostalne izložbe. Izložba skulptura Drvca za (iz)ložiti multimedijalne umjetnice Nikoline Manojlović-Vračar i izložba grafika Otisci likovnog umjetnika Davora Šunka.

Na ovogodišnjem festivalu Pazi, knjiga! gostuju: Mingsheng Pi, Iva Valentić, Ebtehaj Navaey, Zoran Pongrašić, Rosie Kugli, Ana Đokić, Davor Šunk, Damir Vujnovac, Nikolina Manojlović-Vračar, Ema Pongrašić, Irena Zelena, Svetlana Patafta, Anke Ludewig, Snježana Božin, Sandra Wachech, Alen Sitarić, Srebrenka Peregrin, Jasenka Butić te studenti Akademije dramskih umjetnosti i Kazališna skupina Tramvaj zvani dramska.

Detaljan program potražite ovdje


Povezano