Open source filozofija

srijeda, 08.07.2015. - petak, 10.07.2015.
radiona_630

Prvo izdanje Hybrid Sound Festivala za inovativne prakse u sound artu održat će se od 9. do 11. srpnja u Galeriji Miroslav Kraljević. Festival je inicirala udruga Radiona.org u partnerstvu s galerijom G-MK. 

Hybrid Sound Festival je festival za inovativne i nove prakse u sound artu i intermedijskim umjetnostima koje se temelje na DIY / DIWO principima, te za ljude koji se jednostavno vole igrati audio opremom.

Festival je orijentiran prema open source filozofiji i hibridnom zvuku koji pokriva široke teritorije od elektroakustike do eksperimentalnog sound arta s ciljem kreiranja platforme gdje izvođači i publika uvijek mogu očekivati neočekivano. Cilj je festivala okupljati znatiželjne ljudi koji se bave novim formama i tehnologijama zvuka kroz različite spektre umjetnosti, elektronike, izvedbenih glazbenih praksi i vještina izrade novih glazbenih instrumenata i uređaja, a istovremeno su spremni dijeliti svoja iskustva.

Pokretanjem Hybrid Sound Festivala Radiona.org želi otvoriti novo polje djelovanja pri Galeriji Miroslav Kraljević čija je programska orijentacija uvijek bila jasno okrenuta prema društveno angažiranoj suvremenoj umjetnosti.

Festival će obuhvatiti koncerte Dražena i Lidije, MMessy Oscillatorsa, Igora Brkića, Ivana Marušića Klifa, Tina Dožića & Tanje Minarik, Borisa Vidoševića & Igora Petrovića aka WhompShantea

Više potražite ovdje.Povezano