Kulturan ulični festival

Zagreb, razne lokacije
petak, 01.09.2023. - nedjelja, 24.09.2023.
Kulturan ulični festival 2022. / FOTO: Cirkorama FB

Kulturan ulični festival – KUF u organizaciji Cirkorame petu godinu za redom tijekom rujna donosi “najveći SHOW na svijetu” pod naše balkone. Ove godine KUF pretvara četiri zagrebačka kvarta i jednu zagrebačku tržnicu u pozornice na kojima će se moći pogledati osamnaest predstava lokalnih i inozemnih cirkuskih i uličnih umjetnika_ca. Raspored događanja možete pronaći ovdje.

Iz najave: “Branimirova tržnica, Borovje, Ravnice, Remiza i Dugave ovogodišnje su lokacije čiji će parkovi, trgovi i šetnice tijekom rujanskih vikenda postati prave izvedbene pozornice. Publika će imati priliku vidjeti mnoštvo iskusnih uličnih umjetnica i umjetnika, dragih poznatih lica, ali i neke nove, mlađe generacije, koje tek stupaju na uličnu pozornicu kao autori i izvođači. KUF je zamišljen kao festival koji dostavlja umjetnost u gradske kvartove u kojima je ona manje zastupljena ili gotovo nedostupna. Ekološki je osvješten i u kvart dolazi s jednim vozilom, vlastitim tribinama, razglasom i svjetlima na baterije, a iza sebe ne ostavlja otpad. Na KUF-u možete komzumirati jedino kulturu i umjetnost namijenjenu svim generacijama i opredjeljenjima.

S ciljem razvoja ulične izvedbene umjetnosti od ove godine je KUF na osnovu javnog poziva pružio produkcijsku potporu umjetnicima za premijeru predstave koja je kreirana za uličnu pozornicu, a svoju će premijeru imati na ovogodišnjem KUFu. Također od ove godine uključujemo i dječji žiri – dramske škole Doza Drame, koji će odabrati najbolju predstavu pojedinog kvarta i cijelokupnog KUFa. Jedna od sjajnih novosti je i suradnja s kultnim Komikazama koje će u jednom od kvartova održati izložbu i radionicu izrade beđeva – Beđomat!

Bez obzira jeste li stanovnici nekog od kvartova u kojima se KUF ove godine održava, ništa vas ne spriječava da uzjašite svoj bicikl i dovezete se solo, s ekipom ili obitelji na neku od zabavnih, verbalnih, edukativnih, fizičkih, angažiranih… cirkuskih – uličnih predstava koje su za vas pripremili u sklopu ovogodišnjeg programa. KUF je idealna prilika da doživite svoj grad u drugačijem svjetlu! KUF-ov program je besplatan za sve, iako ulični umjetnici_ce vole kada ih nagradite dobrovoljnom donacijom u njihov šešir i time podržite njihov daljnji rad.”


Povezano