Izbor iz nove kazališne i plesne produkcije

srijeda, 28.11.2018. - subota, 08.12.2018.
staklena_menazerija_nada_zgank_630

Staklena menažerija, Matija Ferlin / FOTO: Nada Žgank

Zimsko izdanje festivala Dance Inn održava u Zagrebu od 29. studenog do 9. prosinca pod umjetničkom direkcijom redatelja Saše Božića.

Festival će se na trima lokacijama: u Kazalištu KNAP na Pešćenici, u prostoru nacionalnog ansambla tradicionalnih plesova LADO na Trgu Republike Hrvatske te u Caffe baru Kolaž.

Kazalište KNAP će od od 29. studenoga do 3. prosinca ugostiti izvedbe nove predstave Petre Hrašćanec i Saše Božića Vratiti nekoga kući, projekt Mateja Kejžara sa studentima Odsjeka plesa pri Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu House Bolero, izvedbu autorskog projekta Jelene Miholjević, Ivane Bodrožić, Marka Lucijana Hrašćaneca i Saše Božića Pričamo bajke odraslima te hrvatsku premijeru predstave Staging a play: Staklena menažerija Matije Ferlina.

Od 7. do 9. prosinca u LADU će se održati izvedbe plesnog projekta Boli kolo inspiriranog predloškom Dimitrija Kokanova, čiji su autori Saša Božić i Petra Hrašćanec. Riječ je o suradnji novih snaga suvremenog plesa i Ansambla LADO.

Festival zatvaraju izvedbe drame Veliki hotel Bezdan: Pupoljak Dine Pešuta, nagrađene Držićem, koje će se održati 8. i 9. prosinca u 20 sati u Kolažu.

Detaljne informacije o programu moguće je pronaći na službenoj stranici festivala.


Povezano