Improspekcije 2023

Zagreb, razne lokacije
subota, 16.09.2023. - ponedjeljak, 25.09.2023.
FOTO: Improspekcije Facebook

Improspekcije 2023 održat će se od 16. do 25. rujna u Centru KNAP, Muzeju suvremene umjetnosti, Plesnom centru Tala i Akademiji dramske umjetnosti. Raspored je dostupan ovdje.

Iz najave: “Šivanje, šav, rašavljivanje, otpornosti materijala, različiti su osjetilni imaginariji koje iz zanatskog, ženskog rada prenosimo u mišljenje izvedbe kako bismo otvorile nove moguće prizme i načine doživljavanja. Ne želimo definirati što ovi pojmovi jesu, već što mogu biti, kako se usložnjavaju kroz kurirane radove, te kako festival time tvori nekakav prijedlog u vremenu i prostoru u kojem živimo. Ovogodišnji program festivala čini: izvedbeni program 7 gostujućih predstava domaćih i međunarodnih umjetnica i umjetnika, suradnja sa studenticama ALU i ADU, izložba, radionica i diskurzivno-iskustveni program, koji će se odvijati na 4 lokacije: Muzeju suvremene umjetnosti, Plesnom centru TALA,

Akademiji dramskih umjetnosti i Centru KNAP! Ugošćujemo, uvezujemo: Luku Švajdu, Anne Juren, Niku Mihaljevića, Doru Brkarić, Niku Pećarinu, Jana Rozmana, Gizeh Muñiz Vargas, Teutu Gatolin, Željka Beljana, Dinu Zrneca, Mašu Radi Buh, Doru Đurkesac i druge! Svake godine Improspekcijama dajemo temu, ali ne s namjerom njenog ilustriranja kuriranjem radova, već kao prostor promišljanja poe/litika i metodologija otjelovljenja i izvedbi. Ovogodišnja tema još jednom dolazi iz registra umjetničkog interesa za odnos materijalnosti i izvedbe. Zanima nas kako se radovi, tijela (objekti) i misli umjetnica_ka koje smo pozvale šivaju, rašavljuju ili bivaju šavom odnosa s pogledom (slušanjem, osjećanjem) gledatelja, svijeta.”


Povezano