Hipnotičko audiovizualno iskustvo

nedjelja, 30.09.2018. - srijeda, 03.10.2018.
hrvoslava_brkušić_630

Vector Hack prvi je međunarodni festival posvećen eksperimentalnoj analognoj vektorskoj grafici, a održava se od 1. do 4. listopada u Zagrebu (Tehnički muzej), te od 5. do 7. listopada u Ljubljani (kulturni centar osmo/za). 

Festival po prvi put na jednom mjestu okuplja međunarodne i domaće umjetnike, programere i inženjere koji se bave audiovizualnom umjetnošću za koju koriste analogne osciloskope i lasere. Zagrebačka publika, umjetnici, ali i svi ljubitelji glazbe i vizualne umjetnosti, imat će jedinstvenu priliku naučiti više o stvaranju audiovizualnih djela na vektorskoj osnovi, kao i znanstvenoj i umjetničkoj povijesti tih tehnika iz pedesetih godina nadalje od najboljih svjetskih umjetnika, programera i glazbenika.

Program se sastoji od izložbenog dijela (izložba Douglasa Nunna i Teda Daviesa u Galeriji Greta od 1. do 4. listopada), dnevnog konferencijskog dijela (predavanja, razgovori, okrugli stolovi, prezentacije softverskih alata) te večernjih audiovizualnih nastupa. U njima će svoje vještine predstaviti devet domaćih i stranih umjetnika, među kojima se ističu zvijezde eksperimentalnog zvuka Jerobeam Fenderson i Robert Henke, jedan od osnivača festivala i veteran multimedijalne umjetnosti u Hrvatskoj Ivan Marušić Klif te pripadnica mlađe generacije umjetnica zvuka Hrvoslava Brkušić.

Performansi se odvijaju u Hali V. Tehničkog muzeja (ulaz iz Tratinske ulice), a ulaz na sva događanja festivala, osim radionica, je slobodan.


Povezano