Zoran Ferić u Splitu

nedjelja, 18.03.2012. - nedjelja, 18.03.2012.
Zoran Feric_500

Zoran Ferić će u prvom redu predstaviti svoj najnoviji, dugo iščekivani roman Kalendar Maja (Profil, 2011), koji već tjednima vodi na ljestvicama najprodavanijih knjiga u Hrvatskoj, a zaradio je i superlative književnih kritičara, koji su ga prozvali njegovim najzrelijim djelom. Osim o najnovijoj knjizi, s voditeljicom Bookvice, Patricijom Vodopijom, Ferić će popričati i o nekim drugim aktualnim temama vezanim uz knjige, čitanje, status pisca i kulturnu politiku.

Zoran Ferić rođen je 1961. godine u Zagrebu. Diplomirao je jugoslavistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i od 1994. godine profesor je hrvatskog jezika u zagrebačkoj XVIII. gimnaziji. Priče objavljuje u časopisima i novinama od 1987. godine, ali prvu knjigu priča, Mišolovka Walta Disneya, objavio je tek 1996. u zagrebačkoj Nakladi MD. Deset godina poslije za nju je dobio nagradu Dekada. Za drugu knjigu priča, Anđeo u ofsajdu (Naklada MD, 2000), dobio je nagradu Ksaver Šandor Gjalski te Nagradu Jutarnjeg lista. Prvi roman, Smrt djevojčice sa žigicama (Naklada MD) objavio je 2003, a drugi, Djeca Patrasa (biblioteka Premijera Jutarnjeg lista) 2005. Godine 2003. objavio je zbirku kolumni iz Nacionala pod naslovom Otpusno pismo (Profil). Knjige su mu prevedene na njemački, engleski, poljski, ukrajinski, slovenski i talijanski jezik.

Kao što je već običaj u Bookvici, i publika će dobiti priliku postavljati pitanja, netko će od posjetitelja dobiti knjigu na dar, a u nastavku večeri slušat će se glazba po izboru gostujućeg autora. Bookvica je najavljena za ponedjeljak, 19. ožujka u 19 sati.

 


Povezano