Večeri poezije

utorak, 15.03.2011. - utorak, 15.03.2011.
Darija Žilić_500

Večeri poezije u jazz klubu Bacchus na Tomislavovom trgu 16 održavaju se svake srijede u 20 sati. Voditelji su Albin Horvatiček i Željko Koprolčec koji svakog tjedna ugošćuju novi par pjesnika i pjesnikinja.

Darija Žilić rođena je 1972. godine u Zagrebu. Školovala se na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, na studiju povijesti i komparativne književnosti. Kritičke tekstove, eseje i teorijske tekstove objavljuje u novinama i časopisima: Zarez, Kruh i ruže, Treća, Književna republika, Riječi, Libra Libera, Poezija, Quorum, Pro femina, Filozofska istraživanja, Tema… Bila je članica i tajnica Hrvatskog semiotičkog društva. Njena priča Žuta suknja uvrštena je u najbolje queer priče 2004. godine. Dugogodišnja je voditeljica programa u net.kulturnom klubu Mama, a pohađala je Ženske studije u Zagrebu, te surađivala s raznim nevladinim organizacijama. Voditeljica je Tribine dekonstrukcije u HDP-u. Objavila je knjigu poezije Grudi i jagode 2005. godine i knjigu književnih eseja Pisati mlijekom 2008. godine. Njezina nedavna izdanja su Paralelni vrtovi i Muza izvan geta.

Dijana Stilinović rođena je 1982. godine u Bjelovaru, a kroatistiku i filozofiju diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Njezin pjesnički prvijenac Ovo nije bubanj  2010. izašao je kao najbolji od rukopisa autora do 35 godina starosti pristiglih na peti godišnji natječaj Na vrh jezika koji organiziraju Algoritam i Zarez. Zbirka se osovila i zavrtjela oko tijela i njegovog propitivanja i iskušavanja njegovih granica. Pri tom suočenju s tijelom ono se na različite načine destruira, ne bi li mu se doseglo ono što jamči potpuno ovladavanje. Ali tijelo kod Dijane Stilinović je i oruđe za bijeg van tijela, pa se često tretira kao sredstvo slanja poruka: ono je i olovka i pismo.


Povezano