Književnost u Zelenoj: Josip Čekolj

Zabok, Regalerija
petak, 19.05.2023.

U petak, 19. svibnja u 19 sati, u sklopu književnog programa reGALERIJE gostuje pisac Josip Čekolj koji će podijeliti svoje misli o književnosti te predstaviti svoja djela: dječju slikovnicu Srna i Mak u potrazi za uplašenim mjesecom, pjesničku zbirku Junaci i zmajevi u zalasku te kratki roman Hahari na dnu mulja.

Josip Čekolj rođen je 1999. godine. Prvostupnik je kroatistike te etnologije i kulturne antropologije, a trenutno polazi diplomski studij kroatistike i povijesti ranog novog vijeka na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Autor je slikovnice Srna i Mak u potrazi za uplašenim mjesecom (2020.), kratke priče S druge strane rijeke objavljene u zbirci U ritmu jeze – ponor plesova (2021.), pjesničke zbirke Junaci i zmajevi u zalasku (2022.) i kratkog romana Hahari na dnu mulja (2022.). Pjesnički rukopis Dječak pred žetvu pohvaljen je na Goranovu proljeću te je osvojio nagradu Na vrh jezika 2022. godine, a 2023. bit će objavljen u nakladničkoj kući Jesenski i Turk.

Ciklus akrostiha Rukovet noćnih putovanja nastao je u sklopu Revije malih književnosti te je objavljen u antologiji Vrijeme misli (Kulturtreger, 2021). Sudjelovao je na književnim festivalima Stih u regiji, Rukopisi i Susret riječi. Kratke priče i pjesme objavljuje u regionalnim i hrvatskim časopisima i zbornicima.

Razgovor s autorom vodi Tin Krznar.


Povezano