Za demokratizaciju izdavaštva

Projekt HSK je prvi domaći online servis koji će omogućiti svim zainteresiranim autorima da neograničeno i samostalno objavljuju svoja djela na pametnim telefonima i sličnim uređajima

elektronicke_knjige_480
Pokretači Projekta HSK, web-knjižara Bookmark.hr i tvrtka Operacijski sustavi, na taj način žele demokratizirati proces izdavaštva u Hrvatskoj i dati novim autorima mogućnost da njihova djela budu objavljena i dostupna širokoj publici diljem svijeta. Istodobno, želi se potaknuti pismeno izražavanje, posebice među mladima koji ponajviše koriste pametne mobitele i mobilni Internet.

Svi autori, ali i nakladnici, koji žele besplatno objaviti svoja djela na pametnim telefonima i sličnim uređajima moći će to napraviti putem ovog servisa neograničeno i bez naknade, uz simboličnu godišnju članarinu.

Operacijski sustavi su tvrtka specijalizirana za primjenu slobodnog softvera u produkcijskom radu te pruža svu potrebnu tehničku podršku korisnicima takvog softvera, a Bookmark.hr projekt skupine novinara, književnih komparatista i književnih kritičara koja je pokrenula platformu za promociju i prodaju knjiga putem weba.  

Prezentacija Projekta HSK održat će se u subotu 12. studenog u 14 sati na sajmu Info Restart.

Izvor: Bookmark.hr

 

Objavljeno
Objavljeno

Povezano