Više od zabave

Bacači sjenki i Hrvatski filmski savez organiziraju FROOOM, radionicu za djecu, s ciljem da se polaznike nauči stvarati i kritički konzumirati audiovizualne sadržaje.

dijete_gleda_frooom_630

FROOOM! je radionica namijenjena polaznicima u dobi od 9 do 13 godina. Polaznici mogu birati između tjednog i dvotjednog programa, od kojih svaki uključuje sredstva i uvjete za rad i topli obrok, a cilj je naučiti ih da pokretne slike mogu biti daleko više od zabave, ali i daleko manje od nje. Dnevna struktura radionice uključuje rad sa stručnjacima do 11 sati nakon čega slijedi projekcija filma (od kojih su dvije otvorene za javnost) ručak, a zatim  praktična primjena znanja. Svaki dan ima drugačiju temu i pristup filmu s određenih aspekata. Informacije o cijenama radionice potražite ovdje.

Uz svakodnevno prikazivanje filmova i razgovore o njihovom nastajanju, kroz tematske šetnje, igru i kazališne vježbe, organizatori će polaznike korak po korak o uvoditi u svijet filma i aktivno korištenje i razumijevanje tehnika njegova stvaranja. Za to će se brinuti: Petra Težak (glumica), Mihael Giba (vizualni umjetnik), Adam Luka Turjak (montažer), Srđan Sandić (novinar, dramaturg), Mirko Bogosavac (psiholog), Boris Bakal (autor projekta, redatelj i glumac) i suradnice Zrinka Kušević (glumica) i Mare Šuljak (vizualna umjetnica).

U okviru radionica u dvorani kina održavat će se i tematske filmske projekcije otvorene za građanstvo. Radionica će se odvijati u zagrebačkom kinu Tuškanac, od 9. do 13. srpnja i /ili od 16. do 20. srpnja od 9 do 16 sati. Obrazac za prijave možete pronaći ovdje.

Izvor: Bacači sjenki

Objavljeno
Objavljeno

Povezano