Varaždinski dani multimedije

Posljednji tjedan u svibnju u Varaždinu je rezerviran za drugo izdanje festivala multimedije Imput Mop

im_klif_postavljanje_630

Festival multimedije Imput Mop po drugi će puta biti održan u Varaždinu od 24. do 31. svibnja, a organizira ga udruga Imput te organizacija Studentskog Zbora Veleučilišta u Varaždinu. Dani multimedije u Varaždinu pokrenuti su prošle godine s ciljem stvaranja platforme za razmjenu ideja i znanja iz područja multimedije na kojoj bi osim suvremenih medijskih umjetnika, svoje znanje i kreativnost pokazali i studenti kolegija Multimedija oblikovanje i primjena s Veleučilišta u Varaždinu. 

Iz bogatog programa izložbi, radionica, predavanja i partija, organizatori ističu nekoliko nezaobilaznih događanja. Prva na popisu je interaktivna instalacija umjetnika i performera Ivana Marušića Klifa, dobitnika nagrade publike na proljetnoj izložbi T-HTnagrada@msu.hr, koja će na samom početku festivala biti otvorena u palači Hercer Gradskog muzeja Varaždin. Također, u palači će tijekom sedam dana festivala biti izložen i izbor radova studenata multimedije. Subota 25. svibnja rezervirana je za edukaciju, kada će u Kino Galeriji dizajneri Igor Manasteriotti i Mia Marić, Nenad Vukušić, Tin Kadoić, Ana Penović i Vladimir Končar održati seriju predavanja o primjeni i funkciji novih medija.  

Festival će pratiti i jaki večernji glazbeni program u prostorima Mea Culpa cluba i Ritz Loungea, za koji će se pobrinuti Balkans HiFi & MC Big OZ, CFSN DJ’s, producent Examine i domaći Šuškavac kolektiv.

Program je otvoren za sve zainteresirane, a što i kada točno nudi ovogodišnji Imput Mop provjerite na istaknutom linku

Imput Mop / PN 

Objavljeno
Objavljeno

Povezano