Unutar prostora memorije

Igor Ruf dobitnik je ovogodišnje Nagrade Radoslav Putar.

igor_ruf_630 FOTO: icv.com.hr

Igor Ruf rođen je 1984. godine u Virovitici gdje završava srednju strojarsko tehničku školu. Magistrirao je kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi prof. Stjepana Gračana 2010 godine. Izlagao je na izložbama u zemlji i inozemstvu. Od 2012. radi kao asistent na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Živi i radi u Zagrebu. Za svoj rad je više puta nagrađivan, uključivši i Veliku nagradu Trijenala skulpture u Zagrebu 2012. U svojim radovima materijalizira prostor često apsurdnim spajanjem slika konstruiranih kroz maštu i stvarnost, a prizori koje stvara rezultat su istraživanja vlastitih senzacija i iskustava pronađenih unutar prostora memorije. 

Nagrada Radoslav Putar godišnja je nagrada za najboljeg mladog hrvatskog likovnog umjetnika do 35 godina starosti, a dodijeljuje se u suradnji Instituta za suvremenu umjetnost iz Zagreba, Galerije Galženica iz Velike Gorice, The Foundation for Development of a Civil Society i Trust for Mutual Understanding iz New Yorka, te međunarodne mreže Young Visual Artists Awards koja uključuje organizatore ukupno deset europskih nagrada za mlade likovne umjetnike iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Češke, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Slovačke, Slovenije i Srbije. 

Nagrađeni umjetnik dobiva plaćeno putovanje i smještaj tijekom šestotjednog boravka u New Yorku, te atelijer u prestižnom njujorškom rezidencijalnom programu ISCP, samostalnu izložbu u Institutu za suvremenu umjetnost 2015. i mjesto u žiriju Nagrade Radoslav Putar 2015

Uz Rufa, ovogodišnji su finalisti bili Rene Bachrach Krištofić (1984, Zagreb), Marko Vojnić Gin (1980, Pula) i Tina Vukasović (1989, Split), izabrao ih je peteročlani žiri u sastavu Dina Rončević, Branka Benčić, Antun Maračić, Slaven Tolj i Janka Vukmir, a žiriranu izložbu možete pogledati do 20. srpnja u Galeriji Galženica.

Izvor: SCCA

Objavljeno
Objavljeno

Povezano