Između neba i zemlje

Hrvatski paviljon na 55. Međunarodnoj izložbi La Biennale di Venezia otvorit će Kata Mijatović.

kata_mijatovic_izmedju_630

Ambijentalna instalacija Između neba i zemlje otvorit će hrvatski paviljon 29. svibnja u 20 sati. Između neba i zemlje objedinjuje globalni “bazen snova” predstavljen na portalu Arhiv Snova a koji uključuje i pregled performansa i videa nastalih tijekom dvadeset godina umjetničkog rada Kate Mijatović nadahnutog snovima i nesvjesnim. Tako u sklopu ovoga projekta svoj san možete unijeti na www.arhivsnova.hr ili Facebook profil Arhiv snova i doprinijeti umjetničinom nastojanju da razotkrije ulogu i važnost nesvjesnog u našoj svakodnevnici.

Također, Kata Mijatović će svoj performans Nesvjesno: Canal Grande izvesti na dan otvorenja od 11 do 13 sati, na relaciji Dorsoduro (Fondamenta Nani) – Canal Grande – San Marco – Castello. Kustos paviljona Republike Hrvatske je Branko Franceschi pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske. Izložba će biti otvorena od 1. lipnja do 24. studenog.

Kata Mijatović, multimedijalna umjetnica, najčešće se izražava u mediju performansa i videa. Rođena je 1956 u Branjini. 1981 diplomirala je pravo na Pravnom fakultetu u Osijeku. Od 1988. do 1991. članica je neformalne umjetničke grupe Močvara u Baranji. Od 1991. do 1993. studira slikarstvo na Accademia di belle arti u Firenci. Od 1993. do 1996. studira slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu gdje je diplomirala 1997. Od 2005. vodi Galeriju AŽ Atelieri Žitnjak, a od 2007. godine Mijatović je članica umjetničke grupe PLEH.

Izvor: BF

Objavljeno
Objavljeno

Povezano