Intenzivni i dubinski rad

Ljubljanska škola za kustose i kritičare suvremene umjetnosti World of Art poziva sve zainteresirane za rad u ovom području na prijave za sljedeći edukacijski ciklus.

postreprezentacijsko_kustostvo_630 FOTO: SCCA

World of Art dvogodišnji je studijski program namijenjen zainteresiranima za intenzivni i dubinski rad u polju suvremene umjetnosti, budućim kustosima i kritičarima umjetnosti. Studijski program nudi stjecanje znanja, iskustva i vještina potrebnih za bavljenje različitim aspektima suvremenog svijeta umjetnosti. Unutar programa organizirana je serija javnih predavanja i radionica o kustoskim i institucionalnim praksama.

Program je podijeljen u dva dijela odnosno na dvije godine. Prva godina, u trajanju od listopada 2014. do lipnja 2015, fokusirana je na stjecanje povijesnog, teorijskog i metodološkog znanja, dok je druga godina, u trajanju od listopada 2015. do lipnja 2016, fokusirana na studij kustoskih i kritičkih praksi te uključuje module praktičnog rada koji će rezultirati konceptualizacijom i pripremom izložbe u Galeriji Škuc u Ljubljani u svibnju 2016. godine.

Kotizacija za obrazovni ciklus po godini iznosi 500 eura. Prijave su otvorene za sve, bez obzira na dob, obrazovanje i iskustvo. Rok prijave je 28. rujna, a kandidati odabrani na temelju prijave bit će 7. i 8. listopada pozvani na razgovor sa Sašom Nabergoj, voditeljicom programa, Barbarom Borčič, savjetnicom, te Miranom Moharom, mentorom.

World of Art organizira ljubljanski Centar za suvremenu umjetnost SCCA, a sve dodatne informacije možete pronaći ovdje.

Izvor: World of Art

Objavljeno
Objavljeno

Povezano