Doba ekstrema

Izložba Nemanje Cvijanovića Progetto Anonimo bit će postavljena u rimskoj galeriji Furini Arte Contemporanea.

gadafi_nemanja_cvijanovic_630
Nova izložba Nemanje Cvijanovića predstavlja osobniji pogled na suvremenu političku i ekonomsku geografiju. U centru njegova interesa su, s jedne strane, okolnosti koje su pratile nasilne odlaske s vlasti istaknutijih političkih lidera dvadesetog stoljeća, pout Arafata, Husseina ili Gadafija, a s druge otpori razvoju novih političkih modela koji su su se pojavili tijekom transnacionalnih spontanih participatornih procesa. Rad tematizira totalitarizirajuće tendencije unutar društva što ih ekonomske sile neumorno promiču i konsolidiraju, slabljenje demokracije, dekadenciju nacionalnih država i porast nejednakosti i socijalnih konflikta. Autora zanimaju razmicanja u globalnoj političkoj tektonici kojima pristupa preko dinamike koja njome vlada. Primarni cilj izložbe Progetto Anonimo je otvaranje rasprave o vremenu u kojem živimo.

Nemanja Cvijanović slikarstvo je diplomirao 1998. na Accademia di Belle Arti u Veneciji. Poslijediplomski studij projektiranja i produkcije vizualnih umjetnosti završio je 2010. pri Facolta di Arte e Design u Veneciji. Član je Hrvatske zajednice samostalnih umjetnikaHrvatskog društva likovnih umjetnika. Profesionalno surađuje s talijanskom galerijom T293 iz Napulja. Kao umjetnik-kustos djeluje od 2009., kada s kolegama u Rijeci osniva međunarodnu galeriju SIZ (Samoupravna interesna zajednica) – udruženje autora koji kolektivno pristupaju tržištu umjetnosti. Živi i radi u Rijeci i Veneciji.

Izložba Progetto Anonimo bit će otvorena od 24. ožujka do 12. svibnja u galeriji suvremene umjetnosti Furini Arte Contemporanea u Rimu.

Izvor: Furini Arte Contamporanea
Objavljeno
Objavljeno

Povezano