Večeri za razmjenu dramskih ideja

Projekt Interno okuplja struku, dramske pisce i druge umjetnike koji pokazuju interes za dramski tekst.

scenarij_480

Inicijativa Interno dolazi od potrebe mladih dramskih pisaca za okupljanjem kako bi prekinuli praksu “gluhe sobe” svojstvene spisateljsko-dramskom stvaralaštvu. U situaciji minimalne vidljivosti rada dramskih pisaca i još rjeđe mogućnosti da se novi tekstovi – ili tekstovi u nastajanju – okušaju u komunikaciji s vanjskim svijetom, Interno će pružiti neku vrstu prostora rezonancije za kojim dramski pisci iskazuju potrebu.

Večer će biti posvećena jednom dramskom tekstu. Tekst će se čitati ispred okupljenih umjetnika; čitat će ga autor ili će se uloge razdjeliti među okupljenima. Svaki autor moći će izabrati vlastitog domaćina večeri, moderatora, koji će biti zadužen za tijek rasprave koja slijedi poslije čitanja.

Rasprava će biti namijenjena razmjeni ideja, mišljenja i stavova koji se vežu uz pročitani dramski tekst, sa svrhom stvaranja jedne višeglasne povratne informacije potrebne autorima, sve pod pretpostavkom da je pisanje još uvijek oblik komunikacije.

Prva Interno večer održat će se 2. veljače u prostorijama kazališnog Epicentra u Preradovićevoj 44 u Zagrebu. Svoju dramu Jedna ili dvije elegijie predstavit će autorica Rona Žulj,  a okupljanje će moderirati Vedrana Klepica.

Organizator je Kazališni epicentar – kazališni centar za mladu publiku u srednjoj i jugoistočnoj Europi. Više informacija o projektu možete pronaći ovdje

Izvor: Kazališni epicentar

Objavljeno
Objavljeno

Povezano