U laboratoriju čuda

Kontejner i NAMOC na pekinškom trijenalu novomedijske umjetnosti thingworld predstavljaju radove Margarete Lekić i Silvija Vujičića.

piše:
Vatroslav Miloš
margareta_lekic_ispod_cekica_630

Margareta Lekić, Ispod čekića

Silvio Vujičić, koji  u svom umjetničkom laboratoriju čuda istražuje prijelaznost i promjenjivost prirode materije, predstavit će se instalacijom Furnace for the Sublimination of Spirits, Bodies, Vessels in which Bodies are Dissolved koja je rezultat eksperimenta s nimalo bezopasnom dozom kristalnih alkaloida ksantina, poznatijim kao kofein. Mlada umjetnica Margareta Lekić inspririrana mitološkim svjetonazorima prezentirat će se radom Ispod čekića kojim  propituje pitanje života, energije, gravitacije i neuništivosti. 

Trijenale se održava od 10. lipnja do 7. srpnja u Pekingu, a prati tekuće trendove u novomedijskoj umjetnosti i kulturi stvarajući platformu za njihovu globalnu prezentaciju i teoretizaciju. Na ovogodišnjem izdanju organiziranom u suradnji sa renomiranim institutima, sveučilištima i organizacijama kao što su V2_Institute for the Unstable Media (NL), Le Groupe Molior (CA), MAAP, Media Art Asia Pacific (AU), Goethe Institut China (CN), Kontejner (HR), Transmediale (DE), Zero1, The Art and Technology Network (US), Academy of Arts and Design, Tsinghua University (CN), TASML | Tsinghua University Art and Science Research Center Media Lab (CN), FACT | The Foundation for Art and Creative Technology (UK)  bit će izloženo 58 radova od strane 65 umjetnika i umjetničkih kolektiva iz 22 zemlje. 

Thingworld: International Triennial of New Media Art organizira NAMOC: The National Art Museum of China iz Pekinga, u savjetodavnom tijelu organizacije je i kustosica Olga Majcen Linn iz Kontejnera, a umjetnički direktor i kustos thingworlda je Zhang Ga

Izvor: Kontejner

Objavljeno
Objavljeno

Povezano