Trendovi u eksperimentalnoj produkciji

Sedmo izdanje 25 FPS-a, Internacionalnog festivala eksperimentalnog filma i videa, održavat će se od 20. do 25. rujna, a nedavno je objavljen njegov natjecateljski program.

25fps_2011_480
Selektorice Mirna Belina, Sanja Grbin i Marina Kožul od 1200 prijavljenih filmova odabrale su 33 naslova koja pružaju uvid u aktualne trendove i dostignuća suvremene eksperimentalne produkcije. Među njima se nalaze K14 hrvatskog umjetnika Zlatka Kopljara, recentni radovi domaćoj publici poznatih filmaša, laureati s renomiranih festivala u Rotterdamu i Oberhausenu, te nova autorska lica.
O pobjednicima će odlučivati tročlani žiri u sastavu američkog filmaša Bena Russella, austrijske grafičke dizajnerice i videoumjetnice Tine Frank, te hrvatske kustosice Tanje Vrvilo, a svaki od njih predstavit će se i posebno kuriranim programima.
25 FPS će i dalje predstavljati niz audiovizualnih performansa u programu Expanded Cinema i izbor iz recentne hrvatske eksperimentalne produkcije u Hrvatski fokus, a ove godine festival uvodi i novitet koji će garantirano nadražiti nepca ljubitelja eksperimentalnog filma. Radi se o programu Kino 16 sastavljenom od filmova čiji su se autori na originalan i provokativan način pozabavili novim i starim medijima, te zamaglili granice među filmskim rodovima. Kako izgleda znanstveno-fantastični dokumentarac? Koliko radikalni u razotkrivanju ljudske intime mogu biti internetski clipovi? Ti hibridni naslovi odgovorit će vam na ova pitanja i potaknuti vas na mnoga druga.

Sve su projekcije i ove godine besplatne, a s programom ćete se moći pobliže upoznati tijekom rujna. 

Izvor: 25fps 
Objavljeno
Objavljeno

Povezano