Sustavi moći

Zbirka razgovora s Noamom Chomskyjem, u kojem lingvist i politički aktivist razmatra globalne demokratske pobune i nove izazove za američki imperij, objavljena je na hrvatskom jeziku.

chomsky_portret_simpaticna_630

U novoj zbirci razgovora naslova Sustavi moći, koje je od 2010. do 2012. godine s cijenjenim lingvistom i glasnim kritičarem unutarnje i vanjske politike Sjedinjenih Američkih Država vodio utemeljitelj i direktor američkog Alternative radio David Barsamian, Noam Chomsky propituje neke od najvažnijih tema koje smo u zadnjih godina pratili na globalnoj sceni. Chomsky u intervjuima razmatra budućnost demokracije u arapskome svijetu, financijsku krizu u Europi, raspad tradicionalnih političkih institucija u Americi, nuklearnu katastrofu u Fukushimi te uspon pokreta Occupy

“Kao i uvijek, Chomsky ideje iznosi slikovito i pristupačno, beskompromisno principijelno i uz spoznaje koje pojašnjavaju puno toga. Poznati svjetski aktivist i lingvist govori u Sustavima moći i o biološkom usvajanju jezika, o važnosti čitanja i literaturi koja je utjecala na njegovu osobnu i političku misao, o značenju javnoga školstva”, saznajemo iz pregovora knjige koja na hrvatskom jeziku izlazi u Nakladi Ljevak.  

Ulomak originalnog intervjua možete poslušati u nastavku. 

KP / NLJ

Objavljeno
Objavljeno

Povezano