Strategije feminizma

Radionica feminističkog performansa u organizaciji Ogledala - Centra za inicijative u kulturi održavat će se od kolovoza do prosinca u novosadskom CK13.

pussy_riot_630

Ogledalo – Centar za inicijative u kulturi jedno je od najstarijih registriranih kazališta nekonvencionalnog izraza u Novom Sadu koje od svog osnutka 1989. godine djeluje u domeni suvremenih izvođačkih umjetnosti. Ogledalo je neprofitna organizacija usmjerena razvijanju kreativnih potencijala mladih i osnaživanju umjetnica. 

Radionica feminističkog performansa obuhvatit će teorijski dio, praktični dio i stvaralački proces. Teorijski dio projekta omogućava upoznavanje s pitanjima koja se tiču feminističkog performansa. Teme odnosa feminizma i izvođačkih umjetnosti, povijesti feminističkog kazališta i performansa, produkcijskih karakteristika i specifičnosti procesa stvaralačkog rada upotpunjene su promatranjem performansa kao strategije feminizma.

Praktični dio projekta omogućava obuku ili dopunu vještina izvođenja feminističkih performansa, a stvaralački proces potaknut će kreiranje performansa i njihovo izvođenje uz podršku Ogledala.

Među najavljenim su predavačima teoretičarka umjetnosti Ana Vilenica, povjesničarka umjetnosti Sanja Kojić Mladenov, aktivistica, psihologinja i stručnjakinja rodnih studija Veronika Mitro, multimedijska umjetnica i stručnjakinja rodnih studija Ivana Inđin, pisac i kulturni aktivist Bojan Krivokapić te filozof i umjetnik zvuka Andraš Juhas.

Teorijski dio radionice započeo je predavanjem filozofkinje Silvie Dražić, a nastavlja se 8. kolovoza predavanjem psihologinje i feminističke aktivistice Tanje Marković na temu Ženski glasovi u izvođačkim umetnostima zapadnog Balkana.

Više potražite na službenim stranicama Omladinskog centra CK13.

CK13 / M.M.

Objavljeno
Objavljeno

Povezano