Solarna robotika

Koprodukcija između Upgrade! Zagreba i I’MM_ Media laba u Zagreb dovodi Ralfa Schreibera, umjetnika koji se bavi minimalnom solarnom robotikom. 

solarna_robotika_630

Tom će prigodom Ralf Schreiber održati zvučno-vizualni performans s članovima I’MM_ laba kao rezultat radionice Elektronička stvorenja, u nedjelju, 22. travnja, s početkom u 19:30 sati, u dvorani MM Studentskog centra u Zagrebu. 

Njemački medijski umjetnik i haker Screiber radi sa minimalnim elektroničkim sklopovima, solarnim panelima, motorima i zvučnicima. Njegov eksperimentalni i zaigrani rad generira meke zvukove i male pokrete. U centru njegovog djelovanja je višegodišnji projekt Žive čestice, autonomna audio-kinetička instalacija u uvijek novoj konstelaciji solarno pogonjenih, interaktivnih mini robot-modula. Diplomirao je na minsterskoj Umjetničkoj školi i nastavio školovanje na Akademiji za medijske umjetnosti u Kölnu. Izlagao je na brojnim izložbama u Njemačkoj i svijetu.

Radionica Elektronička stvorenja (samovoljna, autonomna i analogna elektronika) održava se od 20. do 22. travnja, u sklopu nje radit će s DIY otpornicima, kapacitatorima, oscilatorskim sklopovima, feedback sistemima, jednostavni nestabilni sintesajzer, jednostavni pjevajući solarni robot, eksperimentirati sa oscilatorskim sklopovima, a konačni proizvodi svakod od dana trebao bi biti jednostavni pjevajući i jednostavni samostalni solarni robot te složeniji hodajući robot. 

I’MM_ je Media lab u Zagrebu kao dio programa Kulture promjene pri SC-u, smješten je u likovnoj radionici unutar kompleksa MM centra, a nastao je kao rezultat radionice Artduino predstavlja Arduino. I’MM_ se sastoji od tri platforme: “hacklaba”, otvorene vikend radionice s domaćim i internacionalnim instruktorima, hakerima i umjetnicima i “media lab” (teorija i kustoske prakse, predavanja međunarodnih predavača u području novih medija). Umjetnički direktor je Ivan Marušić Klif, menadžerica je Silvija Stipanov, a programska koordinatorica i organizatorica Deborah Hustić.

Upgrade! je međunarodna mreža zajednica koje se bave umjetnošću, tehnologijom i kulturom. Nositelj Upgrade! Zagreb licence je CSDVU – Centar za sinergiju digitalnih i vizualnih umjetnosti

 

Izvor: I’MM

Objavljeno
Objavljeno

Povezano