Smijeh i medijske slobode

U Europskom parlamentu gostovali su novinari Boris Pavelić, Boris Dežulović, Predrag Lucić i Drago Hedl.

pripremila:
Matija Mrakovčić
smijeh_slobode_630 FOTO: Biljana Borzan/Facebook

Pripremila: Matija Mrakovčić

Knjigu Borisa Pavelića Smijeh slobode – uvod u Feral Tribune u jednoj od dvorana Europskog parlamenta predstavili su autor, urednik i izdavač Dragan Ogurlić, urednici i novinari Ferala Predrag Lucić, Boris Dežulović i Drago Hedl te profesor teorije prava i teorije informacija Predrag Zima. Prezentaciju je organizirala zastupnica Biljana Borzan.

Predstavljanje knjige prometnulo se u diskusiju o aktualnim problemima medija i javne atmosfere u Europi te Hrvatskoj, javlja Novi list. Kao jedan od glavnih problema istaknut je pritisak vlasnika medija i autocenzura novinara, prenosi HinaDežulović je istaknuo da pravo na informacije spada u temeljna ljudska prava i stoga se ne može prepustiti tržištu te da država treba intervenirati kako bi se to pravo osiguralo. Lucić je upozorio da je medijski prostor preplavljen govorom mržnje, što nije samo hrvatski nego globalni problem. 

Urednik knjige Dragan Ogurlić najavio je treće izdanje Smijeha slobode koje bi trebalo biti predstavljeno na prosinačkom Sajmu knjiga u Puli, a za kraj su Lucić i Dežulović otpjevali pjesmu Euroslavijo čiju snimku iz veljače ove godine pogledajte u nastavku.

Najavu ili obavijest o gostovanju nismo pronašli na službenim ni neslužbenim stranicama Europskog parlamenta u Hrvatskoj.

Objavljeno
Objavljeno

Povezano