Rekapitulacije

Tijekom deset godina djelovanja BADco. je iz predstave u predstavu mijenjao tematske okvire, dramaturške pristupe, plesne procedure, tehnološke procese.

rekapitulacije_480
U toj stalnoj proizvodnji drugačijega neke strategije u stvaranju predstava i operacije u izvedbi predstava pokazale su se konstantnima i postupno su sedimentirale u znanja, koja BADco. posreduje u svojim radionicama. Radionica Rekapitulacije fokusirat će se na koreografske procedure, proizvodnju plesa i analizu. 
Kroz tjedan dana radionice trebali bi se istražiti različiti vidovi odnosa tijela i (virtualnih) objekata, mogućnosti koreografskog iscrpljivanja tog odnosa odnosno udomaćivanje plesa u svijet objekata te analizom cjelokupnog procesa. Ekstenzija objekta u tijelu, izdvajanje objektnih kvaliteta u tijelo, obilježavanje objekta, translacija i transpozicija njegovih točaka u prostoru, tragovi, konfiguracija pažnje, inercija, paralelne logike u tijelu – samo su neke od ideja koje bi se trebale obraditi ovom radionicom.
Rekapitulacije su namijenjene plesnim profesionalcima i onima koji žele iskusiti i reflektirati proces nastajanja koreografije. Sudjelovanje na radionici pod vodstvom Ane Kreitmeyer, Nikoline Pristaš, Gorana Sergeja Pristaša i Zrinke Užbinec i ostvarenoj u suradnji s ekscenom je potpuno besplatno. Prijaviti se možete se do 21. siječnja na službenoj stranici BADco-a. 
Izvor: BADco.
Objavljeno
Objavljeno

Povezano