Put oko svijeta

Dugometražni dokumentarac Blokada Igora Bezinovića u produkciji Restarta i Factuma bit će prikazan na festivalima i sveučilištima u SAD-u, Kanadi, Švedskoj, Srbiji i Poljskoj.

pripremila:
Matija Mrakovčić
blokada_630

Pripremila: Matija Mrakovčić

American Documentary Film Festival bit će održan od 4. do 8. travnja u Palm Springsu. Blokada je uvrštena u službeni program festivala, a 6. i 7. travnja projekcijama i razgovorima s publikom prisustvovat će redatelj Igor Bezinović i jedan od producenata Oliver Sertić. Nakon ove festivalske premijere, film će biti prikazan i na nekoliko američkih sveučilišta.

U sklopu mreže Cinema Politica, Blokadu će 4. travnja vidjeti studenti u švedskom gradu Göteborgu te u Beogradu, a 10. travnja studenti sveučilišta Waterloo u Ontariju. Blokada će u svibnju biti prikazana na festivalu Planet Doc Review u Varšavi.

Film o okupaciji Filozofskog fakulteta u Zagrebu u borbi za besplatno obrazovanje 2009. godine dosad je prikazan na 15 festivala i nekoliko posebnih projekcija u Kanadi, Njemačkoj, Belgiji, Češkoj, Turskoj, Makedoniji, Mađarskoj, Crnoj Gori, Srbiji, Hrvatskoj te na Kosovu. Nagrađen je posebnim priznanjem u konkurenciji srednjeg i istočnoeuropskog dokumentarca (Between the Seas) na Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma u Jihlavi, posebnim priznanjem žirija na podgoričkom UnderhillFestu te Nagradom publike i nagradom Oktavijan za najbolji dokumentarni film na Danima hrvatskog filma 2012. Nakon kinodistribucije u Hrvatskoj, film je početkom 2013. imao i uspješnu distribuciju u nezavisnim kinima u Sloveniji.

Objavljeno
Objavljeno

Povezano