Postati kompletan autor

Restart poziva na prijave za Školu dokumentarnog filma koja će se pod vodstvom stranih i domaćih tutora održavati u Zagrebu od listopada do siječnja.

vjestica_u_raljama_zivota_kadar_630

Škola dokumentarnog filma zamišljena je kao tromjesečni intenzivni program, od 3. listopada 2013. do 17. siječnja 2014. Program Škole zasnovan je na ideji da je danas filmski medij dostupan svima – zahvaljujući rasprostranjenosti tehnologije i necentraliziranosti znanja, svakome je omogućeno izražavati se jezikom filma. Za pohađanje Škole nije potrebno nikakvo prijašnje filmsko iskustvo, kao ni poznavanje tehnike proizvodnje filma, već samo jaka motivacija i želja da se nastavite baviti dokumentarnim filmom u budućnosti.

Za razliku od tradicionalnog načina podučavanja filma koji je proces razlagao na odvojene faze i postupke, u Restartovoj Školi stvaranju filma pristupa se kao cjelovitoj djelatnosti. Cijeli program organiziran je kao organski sustav koji polaznike uči vještinama potrebnim za stvaranje dokumentarnog filma: osnovama snimanja, montaže slike i zvuka, produkcije, dramaturgije i režije.

Važan prostor odvojen je za razgovor i analizu ambicioznijih filmskih ideja polaznika, a tjedno će biti analizirani strani i domaći dokumentarni filmovi. Gostujući autori objasnit će polaznicima kako su nastali neki od njihovih najuspješnijih radova te koje bi greške valjalo izbjeći.

Polaznici će tijekom tri mjeseca raditi na dokumentarnom filmu kroz seriju posebno osmišljenih vježbi, a završna vježba ujedno je i kratki dokumentarni film. Po završetku Škole Restart laboratorij producirat će najuspješnije ideje uz stručnu pomoć i individualni mentorski rad.

Redovni Restartovi tutori Škole dokumentarnog filma su Ana Hušman, Nebojša Slijepčević, Oliver Sertić i Igor Bezinović. Posebna predavanja odnosno vježbe održat će snimateljica Dinka Radonić, producentica Vanja Jambrović, tonski snimatelj i dizajner zvuka Davor Tatić te montažer Vladimir GojunGostujući su potvrđeni tutori nizozemski redatelj John Appel, češki redatelj Filip Remunda i srpski redatelj i producent Boris Mitić.

Rok za prijave je 2. rujna, a prijavnica i osnovne informacije nalaze se na službenoj stranici Restarta.

Izvor: Restart

Objavljeno
Objavljeno

Povezano