Podizanje demokratskih standarda

Inicijativa Ne damo naše autoceste objavila je konačni izvještaj o izvorima sredstava, troškovima i ostalim doprinosima za prikupljanje potpisa za raspisivanje referenduma.

autocesta_630 FOTO: Facebook

Inicijativa Ne damo naše autoceste objavila je konačni izvještaj o izvorima sredstava, troškovima i ostalim doprinosima za prikupljanje potpisa za raspisivanje referenduma protiv koncesije autocesta, akciju koja je pripremana i provođena tijekom rujna, listopada i studenoga 2014. godine.

Prikupljanje potpisa za raspisivanje referenduma protiv koncesije autocesta iznosilo je točno 624 610,26 kuna, a sva sredstva osigurali su sindikati i udruge uključeni u rad inicijative Ne damo naše autoceste. Trećih donatora nije bilo.

Vlastita sredstva se u najvećoj mjeri odnose na članarine pet sindikata, dok je pet udruga osiguralo sredstva iz projekata prethodno odobrenih na javnim natječajima nekoliko donatora. Među troškovima ističe se iznos od 120 534,13 kuna za putne troškove koordinatora i volontera te 105 091,54 kuna za naknade za koordinaciju volonterskog ureda, logistiku štandova, pisanje tekstova i foto dokumentaciju. Priprema i tisak potpisnih lista koštali su 47 291,72 kuna, a u pripremu potpisnih mjesta (prijave, najam štandova, korištenje javnih površina) uložene su 42 592,45 kune. U tisak promotivnih materijala uloženo je 50 276,89 kuna, u oglase u medijima 62 626,25 kuna, dok je za promociju i oglašavanje putem interneta izdvojeno 32 011,59 kuna. Uz to, finalni financijski izvještaj prikazuje i nefinancijske doprinose (popuste) za billboard plakate, bedževe i radijske reklame koji su ukupno iznosili 219 252,50 kuna.

Osim financijskih prihoda i rashoda, ključno je istaknuti i volonterski doprinos više od 2100 građana i građanki koji su se uključili u akciju volontirajući na štandovima većinom u trosatnim smjenama. Procjenjuje se da je u prikupljanje potpisa uloženo gotovo 20 000 volonterskih radnih sati.

Detalji izvještaja dostupni su ovdje.

Ovaj članak objavljen je u sklopu projekta Dostupnost javnih dobara u demokraciji koji je sufinanciran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Izvor: Ne damo naše autoceste

Objavljeno
Objavljeno

Povezano