Pjesnikinja svjetskog glasa

Nakon nedavne Plakete Sv. Kvirina za ukupan doprinos hrvatskom pjesništvu, Sonja Manojlović dobila je i uglednu nagradu Grand Mediterranean Poetry Prize.

sonja_manojlovic_480
Na Prvom mediteranskom pjesničkom festivalu, koji je održan u sklopu 22. Svjetskog kongresa pjesnika, u Larissi, u Grčkoj, Sonja Manojlović dobila je uglednu nagradu Grand Mediterranean Poetry Prize – in recognition and appreciation of Excellence in Poetry.

Na kongresu je sudjelovalo 206 pjesnika iz 65 zemalja, a idući će se kongres održati 2013. u Australiji. Objavljena je i antologija pjesama sudionika pod nazivom World Poetry 2011.

Sonja Manojlović (1948, Zagreb) na Filozofskom fakultetu u Zagrebu završila filozofiju i komparativnu književnost. Pjesme su joj uvrštavane u antologije, nagrađivane i prevođene na petnaestak jezika. Objavljuje od 1965. godine, a posljednja knjiga pjesama, Hod na rukama, izašla joj je 2010. Od 2005. do 2011. glavna je tajnica Hrvatskog društva pisaca. Kritički osvrt Nikole Petkovića na Hod na rukama pročitajte ovdje. Također, zbirka njenih izabranih pjesama naslovljena Upoznaj Lilit dostupna je na stranicama projekta Besplatne elektroničke knjige.

Izvor: HDP / Foto: bablfotograf 
Objavljeno
Objavljeno

Povezano