Performativnost zvuka

Measurements je multidisciplinarni plesni projekt usmjeren na dokumentiranje i produkciju zvučne matrice generirane iz različitih varijabli plesnih, performativnih i kazališnih predlo

kombinirane_operacije_measurements_480
Višeznačnost projekta želi simultano naći interes u produkciji interne i eksterne audio dokumentacije te uspostaviti uvjete za istraživanje fokusirano na performativnost zvuka, fizikalnost i  dinamiku suvremenog plesa i suvremene plesne teorije te na proces slušanja kao politički čin. Korištenje zvučnih zapisa odabranih suvremenih plesnih i kazališnih predstava i rekonstrukcija istih kao isključivo autonomnih zvučnih performativa karakterizira selektirane predloške, odnosno frekventnost njihova audio zapisa kao partituru za koreografiranje zvučnih matrica, integriranje i multipliciranje njihovih rekonstruiranih isječaka u nove nivoe izvedbenog materijala. 
 
Rekostruirani isječci projekta tijekom 2011. godine služe kao prostor za kreaciju koreografsko-zvučnog laboratorija Clatter, Delay, Object. Postojeći zvučni materijal i tehnička matrica izvođenja predstave (zvuk, svjetlo) tijekom recentnih izvedbi nadograđeni su i istraživani kroz živu izvedbu dvije izvođačice.
Koncept i koregrafiju komada samostalno potpisuje Željka Sančanin, dok partituru potpisuje zajednički s Nives Sertić i Damirom Šimunovićem, koji je zadužen i za dizajn zvuka. Uz Željku Sančanin Clatter, Delay, Object izvodi Maja Marjančić
Measurements je nastao u suradnji sa i zahvaljući Saši Asentiću, BADco.-u, Matiji Ferlinu, Oliveru Frljiću i Anici Tomić, Fredericu Giesu, Janu Fabreu, k.o. kombinirane operacije, Marjani Krajač i Sodabergu, Nature Theater of Oklahoma, Martine Pisani, Robu Listu i Ozu Co.

Clatter, Delay, Object bit će izveden 7 i 8. prosinca u 20 sati u zagrebačkom MSU-u. 

Izvor: Kombinirane operacije

 

Objavljeno
Objavljeno

Povezano