Odjeci nijemog filma

Novi broj časopisa Filmonaut posvećen je filmašima i naslovima koji se kreativno bave nasljeđem prvih nekoliko desetljeća od otkrića pokretnih slika.

metropolis_630

Šesti broj filmskog časopisa Filmonaut posvećen je odjecima nijemog filma, tj. filmašima i filmskim naslovima koji se kreativno bave nasljeđem prvih nekoliko desetljeća od otkrića pokretnih slika. Novi Filmonaut donosi i intervjue s filmašima koji su obilježili ovu godinu: Damirom Čučićem, redateljem filma Pismo ćaći, Ilianom Metevom, redateljem Posljednjih ambulantnih kola Sofije, i Darkom Masnecom, autorom animiranog filma Ja već znam što čujem. Filmonaut također donosi i recenzije 24 filmska naslova iz ograničene, festivalske i kino distribucije te niz drugih zanimljivosti.

Urednici su Filmonauta Tamara Kolarić i Mario Kozina, a dizajn potpisuje Luka Sepčić. Promocija novog Filmonauta održana je u ponedjeljak, 3. prosinca u zagrebačkom Kinu Europa, u sklopu godišnjeg predstavljanja produkcije Blank_filmskog inkubatora.

Kao i svake godine, Blank je predstavio kratkometražne naslove koji su nastali na njegovim radionicama. Filmovi na programu redom su osobne priče koje se bave intimom svojih protagonista u različitim inačicama, poput Šta ti znaš šta se meni dogodilo Lane Račić, Naša mala tajna Ljubiše Price i Jazavci Luke Tokića. Na ponešto drugačijem je tragu Dupence Tomislava Šestana, film koji govori o stvaranju filma. U sklopu programa prikazan je i Pričaj sa mnom Daria Juričana.

Izvor: blank

Objavljeno
Objavljeno

Povezano