Nove tehnologije proizvodnje zvuka

Gostovanjem ekipe iz ljubljanske Ljudmile te koncertima i robotičkim prezentacijama, I'MM_ Media lab 18. svibnja će proslaviti dvije godine rada. 

lacanoid_robot_630

I’MM_ Media lab 18. svibnja u Klubu SC, koncertima, robotičkim prezentacijama i cjelonoćnim druženjem, proslavit će dvije godine od osnutka. Tim povodom u goste su pozvali umjetnike i inovatore iz ljubljanskog media laba Ljudmila i njemačkog umjetnika Karla Heinza Jerona

Program će započeti u 20 sati predstavljanjem robota Δ Lacanoid i Ljudmile – Ljubljana Digital Media Lab. Nešto kasnije, nastupit će Theremidi Orchestra, također iz Ljudmile, koji će s gostom I’MM_laba Karlom Heinzom Jeronom izvesti performans (Z)voćni mix. Za kraj programa najavljen je nastup matičnog I’MM_ benda MMessy Oscillators i zajednički elektronički improvizirani performans svih izvođača.

Robot Δ Lacanoid utjelovljuje ideju samodostatnog i poetičnog entiteta.  Δ Lacanoid je stroj za učenje koji je jednako prisutan “sada i ovdje”, kao i na mreži. Robot djeluje strukturno se spajajući s okolinom, primajući istovremeno informacije kroz senzore putem kojih kreira odgovarajuće algoritme. Δ Lacanoid je sklon analizi te stalno koristi svoju prisutnost u prostoru za prikupljanje podataka. Ovaj robot Žige Kranjeca, Igora Križanovskog i Urbana Belina primjećuje i uči, te djeluje kao glavno računalo i punopravni član mreže.

Drugi gosti iz Ljudmile, Ida Hiršenfelder, Dare Pejić, Tina Dolinšek, Robertina Šebjanič, Saša Spačal, Dušan Zidar, Ian Soroka, Luka Frelih Simon Bergoč, članovi su Theremidi Orchestra (TO). Radijske frekvencije nalaze se svuda oko nas, a ovom se orkestru ponekad posreći da ulove neki tračak tih silnica te uz pomoć inovativnih tehnologija proizvedu glazbu. Theremidi Orchestra su fascinirani razvojem najnovijih gadgeta, posebno onih čija je prvotna namjena bila sasvim drugačija. Ruke kreativaca iz TO pretvaraju svakojake uređaje u moćne alate za stvaranje zvukova. Orkestar je do sada nastupio na nekoliko festivala u Sloveniji, Hrvatskoj i Austriji, a ženska sekcija benda nedavno je objavila EP naslova 4011 za Trivia records.

Više o ostalim projektima iz Ljudmiline kuhinje možete saznati na istaknutom linku.

PN / I’MM_lab

△ Lacanoid from belina on Vimeo.

Objavljeno
Objavljeno

Povezano