Nova uprava Zaklade

Na posljednjoj sjednici Vlade, imenovani su novi članovi Upravnog odbora Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

civilno_drustvo_630

Na zatvorenom dijelu 15. sjednice Vlade koja je u bila održana 8. ožujka, razgovaralo se i o kadrovskim pitanjima. Tako su temeljem odluke Upravnog odbora Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, radi isteka mandata razrješeni dosadašnji članovi Upravnog odbora: Boris Hajoš, Jasmina Božić, Mirjana Matešić, Siniša Gregoran, Vesna Vašiček, Zvonko Gržetić, Zdravko Marić, Željko Klarić i Andrej Plenković.

Nakon ove odluke Vlade, novoizabrani odbor činit će dosadašnji članovi Upravnog odbora  sociologinja Jasmina Božić,  stručnjak za odnose s javnošću Boris Hajdoš i ekonomistica Vesna Vašiček te novi članovi – fizičar i saborski zastupnik SDP-a Zdenko Franić, predsjednik zagrebačkog ureda Zaklade Heinrich Böll Vedran Horvat, savjetnica za evropske integracije i razvoj civilnog društva pri Gradu Rijeci Maja Tatalović, upraviteljica u Ministarstvu financija Vladimira Ivandić, pomoćnica ministra obrazovanja, znanosti i sporta Ankica Nježić i zamjenik ministrice za vanjske i europske poslove Joško Klisović.

Podsjećamo, u statutu Nacionalne zaklade, a sukladno Zakonu o Nacionalnoj zakladi za razvoj civilnog društva, propisano je da ovom organizacijom upravlja Upravni odbor od devet članova koje imenuje Vlada Republike Hrvatske. Također, propisano je da odbor moraju činiti tri člana od predstavnika tijela državne uprave, i to po jedan iz središnjeg tijela državne uprave nadležnog za poslove financija, središnjeg tijela državne uprave nadležnog za vanjske poslove i europske integracije i središnjeg tijela državne uprave nadležnog za obrazovanje te pet stručnjaka iz raznih područja društvenog razvoja i/ili predstavnika organizacija civilnoga društva odnosno drugih pravnih osoba čija temeljna svrha nije stjecanje dobiti i jednog predstavnika lokalne i područne samouprave. Predsjednik i članovi Upravnog odbora obnašaju svoje funkcije bez naknade, ali imaju pravo na naknadu nužnih troškova koje su imali u vezi s obnašanjem svojih dužnosti. Novi članovi izabrani su za razdoblje od 2012. do 2016. godine

Izvor: Vlada.hr, NZRCD
Objavljeno
Objavljeno

Povezano