Nova frekvencija u zajednici

Udruga Drugo more predstavlja novu emisiju Refleks koja se ostvaruje u suradnji sa splitskim radijom KLFM.

piše:
Tomislav Žilić
on_air_undervolcano_630 FOTO: Under Volcano

Piše: Tomislav Žilić

Refleks je rezultat radionice organizirane u sklopu istoimenog programa udruge Drugo more i programa Radio na cesti radijskog kolektiva KLFM. Emisije nude “pomaknut, inspiriran i britak refleks na svijet i kulturu oko nas”. Pilot emisija emitirana je na katolički Božić, a buduće emisije bit će emitirane najmanje jednim četvrtkom u mjesecu.

Prva je emisija predstavila Čačkalice u kojoj je Natalija Februar ugostila Brunu BjeloWARMikrodramu Zdravka Tovilovića na temu uhićenja Rena Sinovčića, Teme u kojoj je Nebojša Zelić razgovarao s Djedom Božićnjakom te 5 minuta budućnosti s Davorom Miškovićem i Nebojšom Zelićem. Urednica emisije je Katarina Lovrečić, a za zvuk je zadužen Daniel Žuvela.

Svi Refleksi bit će dostupni nakon emitiranja u obliku zvučnog zapisa na Mixcloud profilu Drugog mora.

Drugo more je neprofitna organizacija koja se bavi produkcijom, promocijom, istraživanjima, obrazovanjem i diseminacijom informacija na području kulture. Vizija Drugog mora je postati jednom od jačih organizacija za promociju suvremenog kulturnog stvaralastva i teorije te sredisnjeg informacijskog, medijacijskog i edukacijskog centra za kulturne djelatnosti.

Splitski KLFM (Kunst & Liebe Frequency Machine) prvi je hrvatski community radio. KLFM svojim programom nastoji obuhvatiti zanimacije i interese svih pojedinaca i grupacija, kao i prekriti sva ona područja koja se u pravilu izbjegavaju na komercijalnim radijima, s težištem na neovisnoj urbanoj i pop kulturi i glazbi, te prikazu djelovanja lokalne civilne scene – naravno, ne zanemarujući globalnu komponentu.

Objavljeno
Objavljeno

Povezano