Nepoznata autorica, nestandardan tekst

Dobitnica prve nagrade "Sedmica i Kritična masa" je Ana Rajković s pričom Volim te, Arthure Rimbaude.

pisaca_masina_2_630

Uz Anu Rajković uži izbor nagrade ušli su, kratkim pričama ili ulomcima iz većih proznih cjelina, još i Željka Horvat Čeč, Marija Katalinić, Ivana Pintarić, Sven Popović, Ivan Zrinušić i Jasna Žmak. Žiri nagrade djelovao je u sastavu Ilijana Marin, Branko Maleš Damir Karakaš.

Bodovanjem članova žirija priča Ane Rajković osvojila je prvo mjesto u snažnoj konkurenciji kvalitetnih rukopisa mladih autora/ica – zanimljivost: u užem izboru odnos je bio 5:2 za autorice. Riječ je uglavnom o književnoj javnosti manje poznatim ili posve nepoznatim imenima, čijem probiru te profiliranju mlađe književne scene ova nagrada i služi.

Volim te, Arthure Rimbaude nestandardan je prozni tekst koji se naslanja na poetsko ostvarujući pritom vibrantne stilske učinke, svjedočeći o autorici (žiriju dosad nepoznatoj) profilirana književnog glasa.

Ana Rajković (1983.) rođena je u Slavonskom Brodu. Diplomirala je povijest i hrvatski jezik na Filozofskom fakultetu u Osijeku. Polaznica je poslijediplomskog doktorskog studija moderne i suvremene hrvatske povijesti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Još nema objavljenu knjigu.

Nagrada se sastoji od novčanog iznosa (4 000 kn bruto) i plakete. Nagrada “Sedmica i Kritična masa” – ili kraće: 7km – doživjela je odličan odaziv te se na natječaj prijavilo ukupno 97 autora/ica. Nagrada će se dodjeljivati jednom godišnje, a radovi koji su ušli u širi i uži izbor dostupni su na portalu “Kritična masa”.

Izvor: Kritična masa

Objavljeno
Objavljeno

Povezano