Nagrada Golden Cubes za UBU

Nagrada se po prvi put dodjeljuje školama i organizacijama koje djecu i mladež educiraju o temama arhitekture, prostora, grada i procesa.

U krugu škole_UBU_500

Na ovogodišnjem međunarodnom natječaju UIA Architecture & Children Golden Cubes našla se i hrvatska nominacija u kategoriji Nagrada za institucije koja je dodijeljena Udruzi bivših učenika ŠPUD-a iz Zagreba za projekt U krugu škole.  

Autori projekta i postava izložbe su apsolventica arhitekture Bernarda Cesar, profesor i arhitekt Filip Pintarić, dizajnerica Kristina Volf. Autorice vizualnog identiteta izložbe su dizajnerice Tina Bauer, Marija Juza, Gordana Pavlek, a autorica fotografija je Aleksandra Ajzenhamer. Zajedno su u studenom 2009. godine proveli akciju u suradnji s preko 20 profesora i 83 učenika Škole primijenjene umjetnosti i dizajna. 59 učeničkih radova izloženo je u 43 poslovna prostora u Masarykovoj, Gundulićevoj, Ilici i Frankopanskoj ulici koji su ustupili svoje izloge. Postavom izložbe u izloge poslovnih prostora projekt nastoji skrenuti pažnju na umjetnost u stvaranju koja se odigrava u srcu grada, na ulicama i pod školskim odmorom, dok su mladi umjetnici stavljeni u poziciju da propituju svoj odnos prema vlastitom radu u realnom okruženju.      

Projektu U krugu škole nacionalnu Golden Cubes nagradu dodijelio je ocjenjivački sud u čijem su radu sudjelovali arhitekti Sanja Filep, Luka Korlaet, Mia Roth-Čerina, prof. likovne kulture Gordana Košćec i povjesničarka umjetnosti Davorka Perić. Dodjela međunarodnih UIA Architecture & Children Golden Cubes nagrada i izložba nagrađenih održat će se u rujnu 2011. na 24. Kongresu UIA u Tokiju.

Izvor: UBU

Objavljeno
Objavljeno

Povezano