Na drugoj strani planeta

Hana Jušić i Igor Šeregi gostovat će na japanskom festivalu Short Shorts u sklopu programa hrvatske kratkometražne produkcije Focus on Croatia

Zimica_jusic_630

Na tokijskom festivalu Short Shorts, čije će se 15. izdanje biti održano od 23. svibnja do 16. lipnja u okrugu Harajuku, u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom organiziran je program kratkometražnih filmova Focus on Croatia, čiji će gosti biti redatelji Hana Jušić i Igor Šeregi. Kratkometražni igrani film Recikliranje redatelja Branka Ištvančića uvršten je u Save the Earth segment natjecateljskog programa istog festivala. 

Programom Focus on Croatia japanskoj se publici nudi uvid u suvremenu hrvatsku kratkometražnu produkciju, a organiziran je povodom 20. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa između Japana i Hrvatske. Program uključuje sedam nagrađivanih igranih, eksperimentalnih i animiranih naslova, koje je u suradnji s HAVC-om odabrala programska urednica Aki Isoyama. Redateljica Hana Jušić na festivalu će predstaviti svoj film Zimica, a Igor Šeregi gostuje s filmom Životinjsko carstvo. Ostatak programa uključuje projekcije animiranog filma Otac skupine autora, Site Selection Mare Šuljak, Uskršnja jaja Slobodana Karajlovića, Miramare Michaele Müller i Žuti mjesec Zvonimira Jurića.

Festival Short Shorts održava se od 1999. godine u okrugu Harajuku japanskog glavnog grada Tokija, a 2004. godine Američka filmska akademija službeno ga je akreditirala, što znači da dobitnik Grand prixa postaje prihvatljiv za nominaciju za Oscara u kategoriji najboljeg kratkometražnog filma. Ovogodišnji festival primio je više od pet tisuća prijava iz cijeloga svijeta, a za službeni program odabran je 81 film iz 38 zemalja. 

Izvor: HAVC

Objavljeno
Objavljeno

Povezano