Protuha zlatnog srca

Kanadski glazbenik Mac DeMarco u srpnju će nastupiti u zagrebačkoj Močvari.

piše:
Vatroslav Miloš
mac_demarco_630

Piše: Vatroslav Miloš

Negdje na rubu između delinkventskog ekscesa i zvučnih kulisa iz pornografskih filmova 1980-ih, stoji 25-godišnji Mac DeMarco. Iza njega su dva samostalna albuma – 2 iz 2012. i Salad Days iz 2014. godine, oba u izdanju bruklinškog Captured Tracks – koji su, od kritika u specijaliziranom i nezavisnom tisku sve do američkog i britanskog mainstreama, uglavnom naišli na pozitivan odjek. Uz ova dva izdanja, DeMarco je izdao i tri “mini-albuma”, Rock and Roll Night Club te Another One i Some Other Ones, od kojih su samo ovi potonji izašli tijekom prošle godine. 

Muzički rad Maca DeMarca ne reflektira sasvim teatralnost njegove javne pojave: iako se neke njegove pjesme, na razini impresije, svakako može karakterizirati “lijenima” i “ljigavima”, u koje i nije uloženo nekog značajnijeg truda, njihova aranžmanska i izvedbena čvrstina govore sasvim suprotno. Uz DeMarcovu sklonost recikliranju muzičke i produkcijske opreme, kao i sklonost radu u kućnim, ekonomičnim, a ne u profesionalnim studijskim uvjetima, zapravo otkrivaju umjetnika koji nehajnu medijsku reprezentaciju sebe koristi tek kao zgodan kontrapunkt gerilskoj, ali ipak vrlo promišljenoj estetici.    

DeMarco se u Zagreb vraća nakon gotovo tri godine, gdje je u kinu Grič predstavljao tada aktualni album 2, a ovoga je puta na redu Močvara, također u organizaciji Žednog uha, gdje će s pratećim bendom nastupiti 8. srpnja. 

Ulaznice po promotivnoj cijeni od 80 kuna dostupne su u Dirty Old Shopu i Rockmarku do 1. ožujka, nakon čega cijena karte raste na 100 kuna, a na dan koncerta će stajati 120 kuna.

Objavljeno
Objavljeno

Povezano