Edukacija i futurizam

LED Fest, festival moderne elektroničke glazbe i video izričaja u organizaciji udruge Poluga, bit će održan od 29. lipnja do 6. srpnja na nekoliko lokacija u Karlovcu.

illectricity_festival_630

Postojanjem potrebe za stvaranjem urbane glazbene scene u Karlovcu grupa mladih okupljena u Udruzi za promicanje kreativnosti, rada i organizacije mladih Poluga osnovala je 2007. godine LED audio-vizualni kolektiv (Lokalna Elektronička Defenziva), koji obuhvaća zabavni, edukacijski i futuristički aspekt elektroničke glazbe i novih medija. U nedostatku adekvatnog klubskog prostora LED organizira brojna događanja na većini lokacija u Karlovcu, na improviziranim mjestima kao što su Hotel Korana, Stari Grad Dubovac, poligon kinološko-športskog kluba, te na nekoliko open air-ova uz karlovačke rijeke.

Među njima posebno se ističe LED Fest – festival moderne elektroničke glazbe i video izričaja koji traje od 2008. godine. LED Fest ugostio je preko četrdeset dj, liveact, vizualnih i performing izvođača iz Hrvatske i inozemstva, a pritom je uključivao desetak članova i volontera udruge u organizaciju festivala. Uz LED Fest, LED periodično provodi dvije glazbene večeri, Beat Svega i pLEDsnjak. Prva je usmjerena na rubne i manje afirmirane stilove, najčešće broken i bass glazbe, dok je druga više plesno orijentirana s poznatim klubskim stilovima elektroničke glazbe kao što su house i techno. Od 2007. održano je nekoliko desetaka glazbenih večeri ovoga tipa uz uglavnom lokalne izvođače i goste iz Hrvatske.

Usporedno s glazbenim večerima, članovi kolektiva održavaju preko pedeset radionica i razmjene vještina na teme dj-inga, glazbene produkcije i vj-inga, te ih 2011. formiraju u naziv LEDukacija.

LED Fest 2013 bit će održan od 29. lipnja do 6. srpnja na nekoliko lokacija u gradu Karlovcu. Za šestu godinu postojanja, organizatori iz karlovačke udruge Poluga pripremili su nekoliko događanja. U Centru za mlade Grabrik bit će održane radionica pod vodstvom Ognjena Zečevića Egolessa i prezentacija festivala Seasplash i Illectricity, a ispred spomenika antifašističke borbe plesni performans i audiovizualna instalacija LED 434. Sve je začinjeno dvjema glazbenim večerima moderne elektroničke glazbe na Starom gradu Dubovac, 29. lipnja, kada nastupaju Manjane, Kristijan Molnar, Andrologic, Nec i Vedran Božić, te na Maloj sceni Hrvatskoga doma, 6. srpnja, gdje nastupaju June MIller, Odium, Leeks, Tekitoka, Kodin, Man from the Lab, Oetam i Dots.

Prezentacija, radionica i događanje na otvorenom su besplatni. Više potražite na službenim stranicama.

Izvor: poluga / Fotografija: Sanjin Kaštelan

Objavljeno
Objavljeno

Povezano