Kultura mjesta, mjesto kulture

Ovogodišnji kongres Europske mreže centara za kulturu, Shortcut Europe 2012, održava se u Zagrebu.

civilno_drustvo_630

Razvojem novih tehnologija, povećanjem mobilnosti Europa postaje područje sa sve manjim granicama i sve većoj međusobnoj povezanosti i suradnji a kako Hrvatska postaje članica te zajednice, potrebno je da se slične institucije u kulturi povežu i umreže kako bi mogle razmjenjivati iskustva i osnažile svoju ulogu u lokalnim zajednicama u kojima djeluju.

ENCC predstavlja mrežu s više od 2500 centara za kulturu diljem Europe pa se može reći da je ENCC jedna od glavnih organizacija u Europi koja se specijalizirala za teme kulture, umjetnosti i civilnog društva. Budući da će svih trinaest centara za kulturu Grada Zagreba sudjelovati u ovogodišnjem kongresu, Shortcut Europe 2012 Zagreb zasigurno jest obavezno mjesto za sve profesionalce i entuzijaste s područja kulture, umjetnosti ili civilnog društva koji traže umrežavanje i razmjenu ideja u Hrvatskoj i Europskoj uniji. Nositelji i diskutanti iz Hrvatske i EU moći tako raspravljati o specifičnim elementima ovogodišnje glavne teme – Kultura mjesta: Mjesto kultureCentri za kulturu i urbana regeneracija.

Uvodna će izlaganja održati Daniela Angelina Jelinčić, Gabriele Gerbasits, Ivo Peeters, Milena Dragičević Šešić, Ognjen Čaldarović, Saša Božić, Sanjin Dragojević i Vjeran Katunarić, a među panelistima i diskutantima ističu se Rada Borić, Srećko Horvat, Søren Søeborg Ohlsen, Pavlina Petrova, Mateusz Lewandowski, Dea Vidović, Nina Obuljen Koržinek i drugi.

Kongres je organiziran u kooperaciji s Kulturnim centrom Trešnjevka, Pučkim otvorenim učilištem Zagreb te kulturnim centrima Maksimir, Peščenica, Kulturno-informativnom centru (KIC) i Narodnim sveučilištem Dubrava, a održava se od 15. do 17.studenog 2012 u Pučkom otvorenom učilištu. 

Više o programu kongresa potražite ovdje

Izvor: Shortcut Europe

Objavljeno
Objavljeno

Povezano