Kraj jedne ere

Iz tiska izlazi UBIQ 13, posljednji u nakladi poduzeća Mentor koje prestaje s radom.

ubiq_480

Gašenje izdavačke kuće Mentor – malog, ali živahnog nakladnika koji je posljednjih godina obogaćivao književnu ponudu znanstveno-fantastične i fantasy proze, ali i teorije – ne znači i gašenje časopisa UBIQ, no uistinu predstavlja neizmjeran gubitak za diverzitet nakladničkog polja.  

Između dva broja, UBIQ je izgubio dva člana svog uredničkog tima, profesora Zorana Kravara i Borisa Švela te, ističu iz uredništva, “postaje sve teže doći do novih priča za časopis”. 

U 13. broju UBIQ-a možete pronaći novele Antonije Mežnarić, Marka Fančovića, Darka Macana i Tatjane Jambrišak, Vladimire Becić, Igora Rendića, Ive Šakić Ristić, Dajane Šalinović, Davida Kelečića i Marko Marciuša

Tu su i dva bloka, jedan posvećen Boris Švelu, a drugi Zoranu Kravaru, u kojemu možete pronaći razgovor Znanstvena ekskurzija u nepoznate svjetove prvotno objavljen na ovim stranicama, kao i Kravarov esej Odnos autoriteta i posluha u visokoj fantastici

Silvestar Mileta u kritičkome tekstu O vazda mladim svjetovima: uz knjige o fantasyju Zorana Kravara, Petre Mrduljaš Doležal i Darka Suvina piše o recentnim publikacijama na području teorijskog promišljanja znanstvene fantastike i fantasyja u izdanju domaćih nakladnika. 

Izvor: UBIQ

Objavljeno
Objavljeno

Povezano