Koreografske alatke

Whatever Dance Toolbox, paket šest softverskih alatki za analizu i razvoj pokreta i plesa, od sada je dostupan za besplatni download.

whatever_dance_toolbox_480

Ove alatke mogu poslužiti plesačima i koreografima kao pomagalo u probama i razvoju plesnih materijala, ali i u plesnoj edukaciji i radu s neplesačima. Izdanje je rezultat dugogodišnje suradnje izvedbenog kolektiva BADco. s njemačkim umjetnikom i dizajnerom sučelja Danielom Turingom.

Nakon zagrebačke promocije softvera, članovi kolektiva Nikolina Pristaš i Tomislav Medak održat će prezentaciju softvera kroz trodnevnu radionicu u sklopu događanja Motion Bank Workshop No.1 u Frankfurt LAB-u od 26. do 28. travnja. Prva u nizu radionica u organizaciji Motion Bank ima naglasak na alatkama i sistemima bilježenja, notacije, kreacije i dokumentiranja plesa. 

Whatever Dance Toolbox može se besplatno skinuti ovdje ili naručiti na CD-u uz tiskani priručnik na engleskom jeziku Whatever Dance Toolbox – Manual koji sadrži sve upute i detaljne informcije o korištenju alatki, a dostupan je za preuzimanje ovdje. Digitalno izdanje priručnika ne sadrži metodološke vježbe iz tiskanog izdanja, koje su proizvod dugogodišnjeg rada BADco. s alatkama, no kako su alatke intuitivne korisnici mogu lako razraditi vlastite vježbe.

Tiskano izdanje može se naručiti putem maila, a košta 220 kuna za pojedince i 440 za institucije (poštarina nije uključena u cijenu).

Izvor: BADco.
Objavljeno
Objavljeno

Povezano