Izvan kulturnih podjela i zabluda

Miljenka Buljević, suosnivačica Bookse, sudjelovat će na međunarodnom književnom festivalu World Voices u New Yorku.

miljenka_buljevic_630 Miljenka Buljević | FOTO: Vatroslav Miloš/Kulturpunkt.hr

Festival World Voices, kojega američki PEN centar od 28. travnja do 4. svibnja organizira u New Yorku, ove će se godine održati po deseti puta i na njemu će sudjelovati književna imena kao što su Salman Rushdie, Martin Amis, A. M. Homes, Judith Butler, Siri Hustvedt, Laszlo Krasznahorkai, Lydia Davis i drugi.

Booksa na festivalu sudjeluje na poziv američkog PEN centra u suradnji s kojim su odabrani književnici i književnice koji će sudjelovati na događanju nazvanom Balkan Literature. Događanje je zakazano za 3. svibnja u Brooklynu, a u njemu će sudjelovati Aleksandar Hemon, Igor Štiks, Ognjen Spahić i Vladimir Tasić. Miljenka Buljević moderatorica je događanja, a suorganizatori su umjetnički centar Invisible Dog i fondacija Trust for Mutual Understanding.

Ovaj renomirani festival osnovao je i njime predsjedava Salman Rushdie, a glavni cilj manifestacije je podržati autore koji su se usudili “hodati po rubu”, odnosno riskirati svoje karijere, a ponekad i živote kako bi kroz umjetnost izrazili svoja uvjerenja. Festival je posvećen zaštiti slobode izražavanja i potiče međukulturalni dijalog između pisaca, umjetnika i građana cijelog svijeta i time stvara podlogu na kojoj nove generacije mogu djelovati van kulturnih podjela i zabluda. 

Izvor: Booksa

Objavljeno
Objavljeno

Povezano