Izabrani su članovi povjerenstva

Ministarstvo kulture objavilo je sastav Stručnog povjerenstva za neprofitne medije. 

stolice_sarene_630

Ministarstvo kulture 29. svibnja na svojim je stranicama objavilo imena sedam članova Stručnog povjerenstva za neprofitne medije. Članice i članovi sedmeročlanog povjerenstva za neprofitne medije su Dejan Kršić, Nada Zgrabljić Rotar, Sanja Sarnavka, Đurđica Klancir, Stojan De Prato, Željko Blaće i Mima Simić.

Izbor je obrazložen teorijskim i praktičnim radom u medijima te razumijevanjem društvene funkcije neprofitnih medija, uz napomenu kako su “osim pisanih osvrta, sve kandidatkinje i kandidati su pristupili i strukturiranom intervjuu u kojem su imali prilike izložiti svoje shvaćanje problema i mogućnosti neprofitnih medija. Konačan izbor se, osim stručnošću kandidata, vodio i raznolikošću kompetencija odnosno potrebom da u povjerenstvu budu zastupljeni različiti pristupi i iskustva – od akademskog i aktivističkog, do profesionalno-medijskog”.

Na stranicama ministarstva također stoji kako je priprema natječajne dokumentacije za Program dodjele bespovratnih sredstava neprofitnim medijima pred dovršenjem te će javni poziv za ovaj program biti objavljen u što skorijem roku. 

PN / Izvor: Ministarstvo kulture

Objavljeno
Objavljeno

Povezano