Ispod pločnika

U 11. broju ovog anarhističkog glasila pronađite tekstove o tisućljetnoj ekonomiji duga i kritičku analizu Situacionističke internacionale.

anarhisti_630

Tekstovi u svježem, jedanaestom broju besplatnog anarhističkog dvomjesečnika Ispod pločnika bave se pitanjem duga, novca i krize u smislu umjetnih kategorija koje s jedne strane guraju u bijedu, a s duge se nameću kao vrijednost.

Ispod pločnika donosi opširan razgovor s Davidom Gaeberom naslova Što je dug?. Kako javljaju iz časopisa, u intervjuu možete čitati stavove ovog američkog anarhiste i antropologa o dugu, novcu, krizi i nepotrebnosti ekonomije. Razgovor je vođen povodom objavljivanja njegove nove knjige Debt: First 5000 Years u kojoj Gaeber ekonomiju označava kao skup političkih dogovora čiji se utjecaj ne temelji na stvarnoj vrijednosti, već na uspostavljanju odnosa moći i kontrole koji traju već pet tisuća godina.

Miguel Amorós u svom tekstu Avatari komodificirane kulture govori o sprezi ekonomije i kulture, prevenstveno o kulturi kao sili koja oblikuje društvo prema potrebama ekonomije. 

Kako stoji u najavi glasila, u jedanestom je broju objavljen tekst namijenjen svima koje zanima povijest anatagonističkih pokreta, pobuna ili anarhizma. Riječ je o analizi Spektakl Situacionističke internacionale – maj ‘68 koji daje pregled i kritički pogled na pobunu Situacionističke Internacionale. Uz političke tekstove, u novom broju ovog glasila pronaći ćete i brojne prikaze knjiga, najave i strip.

Ispod pločnika moguće je nabaviti u knjižarama, infoshopovim i klubovima, a ukoliko ne možete pronaći tiskanu verziju, posjetite internetsku stranicu časopisa i besplatno preuzmite sve tekstove.

KP / Ispod pločnika

Objavljeno
Objavljeno

Povezano