Glazbeno-ekološki koktel uz more

Festival Terraneo, nasljednik Žednog uha, održat će se u bivšoj vojarni Bribirski knezovi u Šibeniku od 9. do 13. kolovoza.

crystal_castles_480
Na konferenciji za tisak održanoj u polukružnoj dvorani Teatra &TD program festivala predstavili su glazbeni direktor festivala Mate Škugor, Luka Pavić iz producentske kuće Artim te dogradonačelnik Šibenika Petar Baranović
Uz izvođače koji su svoje nastupe već potvrdili, a radi se o grupama The National, Mogwai, Oneida i The Thermals, na Terraneu će nastupiti i Janelle Monáe, nekonvencionalna soul-diva koja je briljantnim prošlogodišnjim konceptualnim albumom The ArchAndroid ponudila neke alternativne smjernice suvremenog r’n’b i soula, energični elektronički duo Crystal Castles, balkanska atrakcija inspirirana koktelom jamajkanskih glazbenih žanrova Dubioza Kolektiv te kultni The Fall
“The Fall je bend”, rekao je Škugor, “koji je kriv za ono čime se danas bavim” i dodao kako spomenuti izvođači čine tek trenutni koncept festivala te da će u narednim mjesecima biti poznata i još neka atraktivna glazbena imena koja će nastupiti u Šibeniku. Također, istaknuo je Škugor, festival žanrovski itekako mnogo duguje Žednom uhu te će se kao i prijašnjih godina u potpunosti oslanjati na kvalitetu glazbenog programa, a ne na sponzorsku potporu, što je, uostalom, određenim izvođačima bio i preduvjet za nastup na Terraneu. 
Glavni program festivala će se održavati na tri pozornice od 9. do 11. kolovoza, dok će vikend 12. i 13. kolovoza biti rezerviran za popratni program radionica, edukacije i volonterskog rada i  to sve kako glazbeni program ne bi koincidirao s Martinskom feštom, tradicionalnim festivalom s naglaskom na hardcore i punk subkulturu, a koji se održava u isto vrijeme. 
Prvi paket festivalskih ulaznica bit će pušten u prodaju 28. ožujka po promotivnoj cijeni od 260 kuna te 360 kuna za one kojima će na raspolaganju biti kamp kapaciteta nekoliko tisuća ljudi. Ulaznice će se moći kupiti na svim prodajim mjestima Eventima, u Dallas Music Shopu Šibenik te u zagrebačkom Dirty Old Shop i klubu Purgeraj.
Vatroslav Miloš / Na fotografiji: Alice Glass iz grupe Crystal Castles
Objavljeno
Objavljeno

Povezano