Glazbeno-ekološki godišnji odmor

The XX, Swans, The Horrors, Digitalism, Future Islands i The Notwist samo su neka u prvom valu potvrđenih imena za ovogodišnji Terraneo.

xx_640

Drugo izdanje festivala Terraneo, koje će se održati od 7. do 9. kolovoza 2012. u Šibeniku, ponovno predstavlja tri dana odlične glazbe i pet dana ekoloških programa. Prva potvrđena imena, kako najavljuju organizatori, predstavlja tek dio glazbenog programa, a među njima su The XX, Swans, The Horrors, Digitalism, Future Islands, The Notwist, Anna Calvi, The Ting Tings, The Very Best, Elemental, Dječaci, Golem i Gatuzo.  

Osim glazbenog programa, tu je, kao i prošle godine, onaj ekološki. Ove će godine biti podijeljen u tri cjeline: Eko akcije koje će se odvijati prije i za vrijeme održavanja festivala, program Eko Smart posvećen edukaciji i razvijanju ekološke svijesti posjetitelja festivala, a u sklopu kojeg će se održavati kreativne radionice, izložbe, predavanja i filmske projekcije, te Eko Art, program koji spaja umjetnost i ekologiju, a prošle godine bio je obilježen vrlo uspješnim natječajem i izložbom naslovljenom Kap po kap.

Podsjećamo, prošle su godine na šibenskom Terraneu, među ostalima, nastupili The National, Janelle Monáe, La Roux, The Fall, Crystal Castles, Mogwai, Destroyer, Oneida, The Thermals, My Buddy Moose, Repetitor, Peach Pit, Overflow, Seven That Spells i Bernays Propaganda, a festival je nakon održavanja tretiran kao jedna od kulturnih manifestacija godine.   

U četvrtak, 1. ožujka, u prodaju kreću festivalske ulaznice po cijeni od 350 kuna, a tijekom ožujka u prodaju kreću i ulaznice za kamp. Prodajna mjesta na kojima možete “kupiti svoj godišnji odmor” ove godine su Dirty Old Shopu, klub Purgeraj i glazbena knjižara Rockmark u Zagrebu, poslovnica Dallas Recordsa i Šešula Bar u Šibeniku kao i sva prodajna mjesta u sustavu Eventima diljem Hrvatske te online na www.eventim.hr.

Kao najavu ovogodišnjeg festivala organizatori najavljuju i koncert eklektične američke kantuatorice koja se skriva iza umjetničkog imena tUnE-yArDs u zagrebačkoj Tvornici kulture. 

KP / Terraneo

 

Objavljeno
Objavljeno

Povezano